SuomeksiIn English

Adolfo Vera

14.03.2015

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Elämän lyhyydestä.

"Elämä jakaantuu kolmeen aikaan: nykyhetkeen, menneeseen ja tulevaan. 
Nykyhetki on hyvin lyhyt, tulevaisuus epävarmaa ja menneisyys varmaa."

Chileläissyntyisen, Suomessa asuvan valokuvaaja Adolfo Veran näyttelyn lähteenä on toiminut ylläoleva Senecan kirjoitus "Elämän lyhyydestä". Seneca kirjoittaa teoksessaan, että aika, jonka elämme on riittävä, kunhan se käytetään hyvin. Seneca toteaa myös, että pidämme elämää lyhyenä, koska emme osaa hyödyntää sitä tarpeeksi hyvin. 

Adolfo Veran teoksilla ei ole pedagogista eikä moraalista tarkoitusta eikä hän pyri vetoamaan katsojan tunteisiin. Tavoitteena ei myöskään ole kyseenalaistaa elämänkaarta tai ajan kulkua. Visualisoidessaan aikaa hän tuo esille ajan käsitteet: menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus. 

Riippumatta siitä, mitä kukin tekee, Vera haluaa antaa arvoa päivittäisille, arkisille askareille. Hän käyttää teoksissaan jokapäiväiseen elämäämme liittyviä arjen esineitä ja elementtejä, pyrkimyksenään uudelleen arvioida "lähellä olevaa", sitä mikä on itse kullekin henkilökohtaista. 

Adolfo Veran taiteen tarkoituksena on arvostaa tätä hetkeä ja sen ainutlaatuisuutta ottaen huomioon, että jokainen hetki muuttuu aina menneisyydeksi, mahdolliseksi muistoksi, jota yksilö kantaa mukanaan. 

Näyttelyn avajaiset perjantaina 13.3.2015 kello 18-20. Tervetuloa!

Yhteystiedot: 
adolfo.vera@kolumbus.fi