SuomeksiIn English

AvaraTaide

20.02.2016

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Siirtymiä

Ihminen elää ajassa ja paikassa, mutta mikään ei pysy samana. Joskus luulee pysyvänsä paikoillaan, vaikka onkin huomaamattaan liikkunut uuteen suuntaan. Joskus taas kuvittelee siirtyneensä eteenpäin mutta onkin melkein samassa vanhassa tilanteessa. Muutos tai siirtymä voi tapahtua vähitellen tai yhtäkkisenä metamorfoosina. Kiinnostavaa on huomata hetki ennen siirtymää ja se, mikä saa aikaan muutoksen juuri toivottuun suuntaan. 

Taiteen tekeminen on prosessi, jossa liikutaan tilanteesta toiseen. Usein siirtymä ei ole jatkuvasti hallinnassa, vaan teos voi syntyä prosessin myötä, yllätyksellisesti ja sattumanvaraisesti, omia reittejään löytäen. Huomaamme ja arvostamme erilaisia asioita, joten jokaisella on omat tapansa tarkastella syntyvää jälkeä. Näyttelyssä katsoja näkee lopputuloksen, mutta siitäkin voi usein havaita tai ainakin aavistella teoksen eri syntyvaiheita. 

Näyttelyssä on esillä reliefejä, piirustuksia, maalauksia ja grafiikkaa kahdeksalta taiteilijalta. 

Siirtymiä-näyttely on tamperelaisen AvaraTaide ry:n vaihtonäyttely Lapin taiteilijaseuran kanssa. Syksyllä 2016 on Lapin taiteilijaseuran vaihtonäyttely Tampereella Galleria Rongassa. 

AvaraTaide ry:n taiteilijat:
Outi Aho, Merja Asonen, Heli Innala, Kirsi Porrassalmi, Ilona Raipala, Marje Viitala, Johanna Vilén ja Inka Ylihärsilä
www.avarataide.fi

Taiteilijoita tavattavissa ripustuspäivinä 18-19.2 Galleria Napassa sekä avajaisissa. 

Avajaiset perjantaina 19.2.2016 kello 18:00. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: Heli Innala 041 502 0336