SuomeksiIn English

Päivi Hintsanen

02.04.2016

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Missä tuuli lakkasi

"Pöydälläni pyöri vuosikausia lappu, jossa oli epämääräinen tikku-ukkopiirros hahmosta kaukana keskellä merta ja sen alla sotkuisesti kirjoitettu "Ihmisiä saarillaan". Kun alkuvuonna 2014 aloin suunnitella uutta teossarjaa näyttelyyni Galleria Pleikussa (Berliini), kaikki ideani tuntuivat kariutuvan alkumetreillä. Olin jo melkein luovuttamassa kun katseeni osui lappuun - ja kuvat tulvahtivat hetkessä päähäni. Tuo hetki sysäsi alkuun kaksi hyvin erilaista sarjaa, jotka ovat molemmat esillä näyttelyssä: hyvin hentosävyinen ja hiljainen "Missä tuuli lakkasi" ja hieman värikkäämpi "Ihmisiä saarillaan". 

Kuva- ja mediataiteilija Päivi Hintsasen kuvateoksia on usein kuvattu surrealistisiksi, mutta hän itse kuvaa teoksiaan mieluummin sanalla toiseus. Taiteilija ei halua avata teostensa kuvamaailmaa selittämällä niitä liikaa, koska hänelle yhtä tärkeä kuin teos, on kunkin katsojan tulkinta. Kuvista voi lukea ehkä yksinäisyyden, mutta onko se hyvä vai melankolinen tunne, se on katsojan ratkaistava. 

Pigmenttimustevedoskuvat pohjautuvat valokuviin, mutta eivät ole valokuvia. Päivi Hintsaselle valokuva on usein lähtömateriaali tai jopa "pensseli". Se, mikä näyttää valokuvalta, onkin piirrettyä - ja toisinpäin. Kuvien taustat ovat monen valokuvan kombinaatioita; meret ja maisemat on rakennettu sekä maisemakuvista että tiskipöydän, lasipullojen ja muiden objektien pinnoista otetuista lähikuvista. Teoksista on vaikea hahmottaa, missä valokuva alkaa ja piirros loppuu tai missä valokuvien ja kollaasimaisten elementtien rajat kulkevat. 

Teostiedot: Ihmisiä saaressa, sarjasta Missä tuuli lakkasi 2014, pigmenttimustevedos, 27x27 cm + marg.

Taiteilijan yhteystiedot: paivi.hintsanen(at)coloria.net
www.paivihintsanen.fi
facebook