SuomeksiIn English

Kuvislaisten paluu

23.04.2016

Lyseonpuiston lukion kuvataidelinjan taiteilijoiden kunnianosoitus opettajalleen Juha Knuutille

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Näyttely avataan perjantaina 22. huhtikuuta klo 18. Tervetuloa!

Harvinainen näyttely esittelee Rovaniemen Lyseonpuiston lukion eläköityvän kuvataidelinjan lehtorin Juha Knuutin oppilaitten töitä. Eri puolilla maailmaa työskentelevät taiteilijat ovat opiskelleet lukion kuvataidelinjalla viime vuosikymmenien aikana. Kaikkia lahjakkuuksia ei ymmärrettävästi ole tavoitettu, mutta näyttelyyn on saatu töitä 11:ltä Knuutin oppilaalta. Näyttelyssä on maalauksia, valokuvia, veistoksia, installaatioita, piirroksia ja elokuvia.

Kuvataidelinjan käyneistä näyttelyyn osallistuvat Petri Eskelinen, Maria Huhmarniemi, Eemil Karila, Liisa Karintaus, Katja Kettu, Valpuri Remling (os. Kylmänen), Kalle Lampela, Antti Stöckell, Mika Sälevä, Miia Tervo ja Aleksi Tikkala.

USA:ssa Uudessa Meksikossa työskentelevä Valpuri Remling on tunnettu kivilitografioista,  Petri Eskelinen on  saanut Suomen Taideyhdistyksen Dukaatti - palkinnon veistoksistaan, Maria Huhmarniemi on valinnut näyttelyyn kollaasi-installaation,  Berliinissä työskentelevä Eemil Karila maalauksen, Liisa Karintaus maalauksia hänkin, Katja Kettu on valinnut  yhden lyhytkuvistaan,  Kalle Lampela piirustuksen, Antti Stöckell installaation, Mika Sälevä karikatyyrin, Miia Tervo elokuvan ja Aleksi Tikkala valokuvia. Kaikki työt ovat erilaisia ja tekijöitä yhdistää vain entinen opettaja.

Näyttelyn järjestävä Lyskan alumnit ry haluaa yhdessä oppilaiden kanssa osoittaa kiitoksen innostavalle opettajalle ja hänenlaisilleen kautta aikain.

Lisätietoja: Seppo Heikki Salonen, shs@kolumbus.fi, puh.  0400-501 119

Kalle Lampela, 2015–2016, Žitomirin 5. peruskoulun 8. luokan oppilas Ljubov Antoštšuk, lyijykynä paperille, 160 x 150 cm. Kuva: Arto Liiti.

Yksityiskohta Antti Stöckellin installaatiosta Puunhalaajan päiväkirja, 2015. 

Yksityiskohta Maria Huhmarniemen teoksesta KiyiyaVuranInsanlik – rannalle huuhtoutunut inhimillisyys, 2015, kollaasi: tuloste, muovipussit

Valpuri Remling, Hair air d, rying, 2014, Käsin vedostettu kivilitografia, viisi väriä Revere Bisque Suede-paperille