SuomeksiIn English

Young Arctic Artists

05.11.2016

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Vahvoja nykytaiteen ääniä Pohjolasta

Näyttelyn taiteilijat:

Hanna Kanto (Ruotsi), Iiris Tuisku & Juho Rantakari (Suomi), Freyja Eilíf Logadóttir (Islanti), Robert Julian B. Hvistendahl (Norja), Kåre A. Grundvåg & Trond Ansten (Norja), Tessa Astre (Suomi) ja Matti Aikio (Suomen puolelta kotoisin oleva saamelaistaiteilija, joka asuu ja työskentelee Norjassa).

Näyttelyssä on esillä myös videoteoksia seuraavilta taiteilijoilta: Ananda Serné (Islanti), Rea-Liina Brunou (Suomi), Wendeimagegn Belete (Norja), Petter Solberg (Norja), Marte Lill Somby (Norja), Marsil Andelov Al-Mahamid (Norja), Kaspar Peters (Islanti) ja Atte Viljamaa(Suomi) ja Ragnhildur Lara Weisshappel (Islanti).

Young Arctic Artists 2016-näyttely tuo Rovaniemen Galleria Napaan esille nuoria alle 35-vuotiaita nykytaiteilijoita Pohjoisen Suomen, Ruotsin ja Norjan alueilta sekä Islannista. Näyttelyyn avoimen haun kautta valitut taiteilijat ja taiteilijaparit käsittelevät uusissa teoksissaan kodin teemaa.

– Koti on näyttelyn temaattisena lähtökohtana tarkoituksellisesti laaja mutta jokaiselle tuttu, intiimi. Teoksista löytyy kosketuspintaa ajankohtaisiin mutta myös ikuisiin ilmiöihin kuten identiteettiin, yksityisyyteen, arktiseen kulttuurimaisemaan ja ihmisen luontosuhteeseen, kertoo Pilvi Keto-LeBlanc, näyttelyn tuottaja ja kuraattori.

– Valitut teokset keskustelevat keskenään ja herättävät taiteen keinoin ajatuksia siitä, mitä koti voikaan merkitä nuorten aikuisten todellisuuksissa. Näyttelyssä nousee esiin uuden sukupolven arktisten taiteilijoiden näkemys, jatkaa Lys-Ange LeBlanc, näyttelyn toinen tuottaja ja kuraattori.

Kolmivuotisen projektin yhtenä keskeisenä tavoitteena on verkottaa Pohjoiskalotin alueen nuoria nykytaiteilijoita, kuraattoreja ja tuottajia kolmen vuosittaisen näyttelyn puitteissa.

Vuoden 2016 näyttelyyn sisältyy kansainvälinen taiteilijoiden verkostoitumisilta Monitaideyhdistys Pisteen Sipolan harjoitustilalla to 3.11. klo 17-19.30. Tapahtumassa esiintyvät performanssitaiteilijat Tessa Astre & Aila Price. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipisteen kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Projektia hallinnoi Lapin Taiteilijaseura. Rahoitusta projekti on saanut Pohjoismaiselta kulttuurirahastolta, Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipisteeltä ja Lapin taiteilijaseuralta.

Yhteystiedot:

Tiedustelut projektista: youngarcticartists(at)gmail.com

Monitaideyhdistys Pisteen Sipolan harjoitustila

Sipolantie 11, 96100 Rovaniemi

Näyttelyn avajaiset lauantaina 5.11.2016 kello 17-20 galleria Napassa. Tervetuloa!