SuomeksiIn English

Eija Hirvonen

26.11.2016

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Avajaiset perjantaina 25.11.2016 klo 18:00. TERVETULOA!

UNTER DEN LINDEN

Näyttely alkaa kolmesta tarinasta. Ensimmäinen niistä tapahtuu Krakovassa, Puolassa. Toisessa taiteilija kohtaa afrikkalaisen miehen Agrigentossa, Sisiliassa. Kolmannessa tarinassa laitapuolen kulkija vaeltaa Berliinin, Unter der Linden-bulevardia pitkin. 

"Afrikkalainen mies
Katselemme linja-auton ikkunasta kreikkalaisen temppelin raunioita. Linja-autoasemalla kohtaamme afrikkalaisen vanhan miehen, joka kiertelee ympäri aukiota kauppaamassa aurinkolaseja ja rihkamakoruja. Kukaan ei näytä ostavan niitä. Miehellä on olkihattu ja hän hymyilee. On kuuma. Me istumme penkille odottamaan linja-autoa, jolla jatkaisimme matkaa. Kaksi nuorta tyttöä antaa miehelle ostamiaan hedelmiä. Myöhemmin iltapäivällä, tuntien päästä, linja-automme lähtee. Silloin afrikkalainen mies on jo mennyt pois."(merkitty muistiin Agrigentossa kesäkuussa 2012)

Taiteilija Eija Hirvonen on kiinnostunut siitä, miten olemme maailmassa, toistemme kanssa. Inhimillisen yhteisössä elämisen pohja on siinä, miten koemme toiset ihmiset. Ihmiset puhuttelevat ja herättävät vastakaikua. Kohtaamisten innoittamat taideteokset eivät ilmaise yhtä tiettyä tunnetta, ne ovat mielenliikutuksia, affekteja, vaikutuksia. Myötätuntoa, uteliaisuutta, ajatuksia: kuka sinä olet?

Galleriassa taiteilija jatkaa tarinoita rinnastamalla ne materiaalisten teosten kanssa: se on jälleennäkeminen. Unter den Linden on installaatio, jossa Krakovan nainen ja kuumailmapallo leijailevat omissa maailmoissaan. Afrikkalainen vanhus on ylpeä, väsyttävä, hauras ja surullinen. Berliinin miehen taakka kevenee, kun matka etenee. 

Näyttely koostuu teksteistä, valokuvista, paperille tehdyistä maalauksista ja joukosta veistoselementtejä.

Teostiedot:yksityiskohta teoksesta Hän katosi omaan maailmaansa, 2016, akryyli, organza, puuvilla, 20 cm x 280 cm

Taiteilijan yhteystiedot: eija.hirvonen(at)gmail.com