SuomeksiIn English

Merja Briñón

02.02.2016

Korundi
Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna ti-su 11-18

Merja Briñón - Maalauksia

Kulttuuritalo Korundin helmikuun taiteilija Merja Briñón tutkii teoksissaan välitilaa ja siirtymää näkyvän ja näkymättömän maailman välillä. Välitila on teema, jota Briñón on tutkinut taiteellisessa työskentelyssään jo vuosia. Näyttelyn sekatekniikalla toteutetut teokset on maalattu ympyrän muotoon kankaalle. 

Maaliskuun alussa Briñón aloittaa työn Taidekeskus KulttuuriKauppilan toiminnanjohtajana ja Art Ii Biennaalin johtajana vastaten myös Iin kunnan muista kulttuuritoiminnoista. Korundissa nähtävä näyttely onkin Briñónin jäähyväisnäyttely Rovaniemelle. Näyttelyn teoksiksi hän on valinnut Rovaniemellä toteutettuja maalauksia, joita ei kuitenkaan ole aiemmin esitetty Rovaniemellä. 

Merja Briñón on Rovaniemellä ja Madridissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän suorittaa parhaillaan sekä taiteen tohtorin tutkintoa että kuvataiteen opintoja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa. Lisäksi Briñón on opiskellut kuvataidetta Espanjassa Universidad de la Lagunassa ja hän on valmistunut graafikoksi/kuvittajaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta. Briñónin teoksia on esitelty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä koti- ja ulkomailla. 

Briñón tutkii taiteilijana erilaisia ilmiöitä kuten välitilaa ja siirtymää näkyvän ja näkymättömän maailman välillä, liminaalisuutta sekä hiljaisuuden ja tyhjyyden estetiikkaa. Hän on kiinnostunut taiteen tekemisen prosessista, väristä, muodosta sekä kuvapinnan rakenteesta. Kuvataiteilijana Briñón on saanut kiitosta vahvasta väri- ja muotokielestä sekä persoonallisesta, suomalaisille kuvataiteilijoille epätyypillisestä valonkäyttötavasta. 

Lisätietoa taiteilijasta osoitteessa www.merja.fi

Teostiedot: Osa teoksesta Amoroidin leikki - El Juego del Amoroide, 2012. Sekatekniikka kankaalle. Halkaisija 80 cm. 

Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11-18. Taiteilija on tavattavissa sopimuksen mukaan. 

Taiteilijan yhteystiedot: 
Merja Briñón 050 564 3377
merja.brinon(at)gmail.com