SuomeksiIn English

Michael Marnin Jacobs

01.02.2017

Korundi
Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna ti-su 11-18

Merkillisellä, ihmeellisellä tavalla hän valvoi erään pitkän kolmentoista päivän yön.

Pohdiskelua kuolemansairaan vierellä. Rakastavaa läsnäoloa ja paluu kosmokseen. 

Kaksi ihmistä vieretysten. Toinen heistä on pian paluumatkalla kosmokseen, toinen valvoo hänen vierellään päivät ja yöt. Kumpikin on matkalla itseensä ja sisimpäänsä. Toinen on avun ja lohdutuksen tarpeessa ja toinen tarjoaa lohdutustaan ilman odotuksia tai vaatimusta ihmeen tapahtumisesta. 

Kaksi ihmistä vieretysten, toisen ruumis on häviämässä taistelun ja mieli hitaasti kääntymässä sisäänpäin. Toinen, ruumiiltaan terve, on läsnä tässä hetkessä mieli kirkkaana. Kumpikin yhdessä toisiaan ja itseään varten. 

Aluksi päivät ovat päiviä ja yöt öitä. Vähitellen päivät muuttuvat yöksi ja yöstä tulee yhtä. Ulkona kaikki mitataan aamuina ja iltoina, sisällä jokainen hetki laulun tai rukouksen pituutena, kysymyksenä ja vastauksena tai hiljaisuutena. 

Toinen ei enää puhu syövästä. Toiselle se ei enää juolahda edes mieleen. Heidän hengityksensä eivät enää kulje kuin kaksi aaltoa samassa rytmissä. Toisen kevenee ja toisen käy raskaaksi, kunnes vain yksi on jäljellä.

________________________________________________________________________________________________________________________

Michael Marnin Jacobs on taiteilija ja valokuvataiteen opettaja, joka on asunut 27 vuotta Pohjois-Suomessa. 

Teostiedot: A vigil strange…Hopeagelatiini originaali/pigmenttivedos, 2017

Taiteilijan yhteystiedot: jacobs.mm(at)gmail.com