SuomeksiIn English

Essi Korva

03.03.2019

Korundi
Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna ti-ke, pe-su 11-18, to 11-20

Lappilainen kuvanveistäjä Essi Korva asuu ja työskentelee Kolarissa. Teoksissaan hän käsittelee usein subjektiivisia tunteita ja kokemuksia maailmasta. Veistokset ovat hänelle materialisoituneita tunteita. Tunteiden muotokuvia.

Essi Korva on osallistunut useisiin ympäristötaidetapahtumiin ja kansainvälisiin taideprojekteihin. Hän työstää materiaaleja puusta keramiikkaan ja betoniin. Mitä vain voi päätyä materiaaliksi teokseen ja usein materiaalit valikoituvat teoksen ehdoilla. Työskentelyssä hänelle merkityksellisintä on itse prosessi, jonka hän haluaa kokea yhä uudelleen. Ei lopputulos. 

"Vaikka työskentelenkin melko itsekeskeisistä lähtökohdista, uskon teosteni avautuvan muillekin. Monet kokemukset ovat jokseenkin universaaleja ja ihmiset katsovat teoksia oman kokemuspohjansa kautta, jolloin teokset saavat uusia merkityksiä ja näkökulmia." 

"Mitä veistokset ovat minulle? Ne ovat kappaleita elämästä. Muistoja, tunteita ja kokemuksia. Kappaleita, jotka vaihtuvat ja muuttavat suuntaansa. Teosten suunta voi muuttua kun minusta siltä tuntuu tai kun jotain tapahtuu. Ne ovat kuin kolmiulotteisia päiväkirjamerkintöjä, joita jokainen voi lukea omasta perspektiivistään." 

"Kuukauden taiteilija-näyttelyyn tavoitteenani oli muotoilla avaruus ja keho yhdeksi. Tehdä pieniä taivaankappaleita kehon muodossa. Tehdä tuntemukset näkyviksi." 

Taiteilija on tavattavissa Korundissa torstaina 28.3 kello 18:00 alkaen. Tervetuloa tutustumaan taiteilijaan!

Valokuva: Mona Nordaas, 2014. 

www.essikorva.com