SuomeksiIn English

Sini-Meri Hedberg

01.02.2020

Lapin taiteilijaseuran helmikuun taiteilija 1.2.-27.2.2020

Korundi
Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna ti-ke 11-18, to 11-20, pe-su 11-18, ma suljettu

Taiteilijatapaaminen torstaina 27.2.2020 klo 17:00. Tervetuloa!

Sini-Meri Hedberg on opiskellut Kemin taidekoulussa ja Lapin Taidekoulussa. Hän valmistui kuvataiteilijaksi vuonna 2004 Turun Taideakatemiasta pääaineenaan maalaus. Valmistumisestaan lähtien Hedberg on toiminut aktiivisesti kuvataiteen kentällä pitäen laajalti yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut maalauksillaan jurytettyihin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Viime aikoina Hedberg on pitänyt yksityisnäyttelyitä myös ulkomailla; Berliinissä ja Tartossa.

Korundissa nähtäviä maisemallisista maalauksia on inspiroinut abstrakti expressionismi ja saksalainen 1800-luvun romanttinen maisemamaalaus. Hedberg tarkastelee maisemissaan yleismaailmallisia kysymyksiä olemisesta ja kuolemasta. Värit sekä viitteellisesti maalattu maisema johdattelevat jatkuvasti askarruttavien kysymysten äärelle: Miten määritellä ihmisen aika, oleminen? Mistä tulen, minne menen?

”Värien ja maalauksissa kuvattujen tilojen kautta avautuu eteemme selittämättömien tunteiden ja assosiaatioiden kirjo, joka peilaa sisäistä elämää, esimerkiksi pelkoja, surua, toiveita, kauneutta. Maalauksissa koettu hetki, tunne tai tila voi viedä ajatuksemme paikkaan, jota emme tienneet edes olevan olemassa. Yhtä hyvin voimme maalausten kautta kokea erikoista yhteenkuuluvuutta ja kuulla sisäisen maailman sointeja. Jotain ainutlaatuista.”

Taiteilijan yhteystiedot: email(at)sinimerihedberg.com

Valokuva: Tuomo Kostian

Kotisivut: www.sinimerihedberg.com
Instagram: sinimerihedberg