SuomeksiIn English

Maaria Veini

01.11.2011

Kuukauden taiteilija

Korundi, Rovaniemi

Tiistai-sunnuntai klo 11-18

Marraskuun kuukauden taiteilijana Lapin taiteilijaseura ja Kulttuuritalo Korundi esittelevät Maaria Veinin. Hän on ammatiltaan kuvataiteilija ja kirjastonhoitaja, koulutukseltaan artenomi, taiteen maisteri sekä informaatio- ja kirjastopalvelualan osaaja. Maaria Veini on Lapin varsinais-suomalainen, joka on viihtynyt pohjoisessa kymmenen vuotta.  

Maaria Veini on alun perin valokuvataiteilija. Nykyään hän tuottaa kuvataidettaan myös maalauksen keinoin. Korundiin hän on tuonut sarjan akryylimaalauksia, maalaukset kuuluvat kokonaisuuteen Jänekset – Rabbits. 

Maaria Veini pyrkii maalaamalla saamaan kuvaan erilaisia ulottuvuuksia kuin valokuvassa. Maalaus saa olla irreaali. Tulkinnat jäniksistä perustuvat muistin, mielikuvituksen ja kuvan yhteistoimintaan maalausprosessin aikana. Jänekset – Rabbits on luonnostelematta piirretty liidulla ja maalattu suoraan kankaalle. Jokainen jänis on oma persoonansa, jokaisella on oma sanomansa. Jänis on Maaria Veinille vapauden ja vahvuuden symboli.Maaria Veini on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla.