SuomeksiIn English

Tiia Lepistö

01.02.2014

Kuukauden taiteilija

Korundi, Rovaniemi

Joka päivä klo 11-18

 

Helmikuuksi 2014 Korundin kahvilaan rakentuu kuvataiteilija Tiia Lepistön teoksista ikivihreä talvipuutarha-installaatio (2009-2014). Teokset juhlistavat mielikuvitteellisia kasveja ja kesän värien kaipuuta. Installaation osia on kierrätetty vanhoista teoksista sekä jokakodin rakennustarpeista ja maalattu akryyliväreillä.

"Keksin muotoja kasveille, puille. Voisiko lehti olla tällainen? Lehtimetsänvihreää, sammalenvihreää, kuusenvihreää, armejanvihreää, keväänvihreää.. Vihreät värit kiehtovat. Tässä minä sydäntalvella (pakkasta -40,9 c) elän vihreässä.  Taiteen keinoin ajattelen, uudelleen järjestän ja kokeilen. Mielikuvitus on siitä hieno juttu, ettei koskaan jää toimettomaksi eikä ole tympeää. Suosittelen kaikille mielikuvituksen avulla hulluttelua, se virkistää. Vihreää humiseva puutarha."

Tiia Lepistö (s. 1977) asuu ja työskentelee Käsivarren Lapissa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2003 ja Taiteen kandidaatiksi tekstiilialalta Lapin yliopistosta 2009. Taiteilijana Lepistöä innoittaa maisemakokemukset ja rakkaus horisonttiin. Hän ihailee metsää, uskoo sen uudentavaan voimaan ja pitää myös tarpeen tullen puunkaadosta. Lepistö maalaa, sahaa, valokuvaa, videoi ja rakentaa näistä kaikesta tilanteen mukaan.