SuomeksiIn English

Aino Suonio

01.12.2014

Kuukauden taiteilija

Korundi
Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna joka päivä 11-18 (jouluaattona 24.12.2014 suljettu)

Maalauksia

Aino Suonion taiteellisen työskentelyn kattava teema on ns. pyhä geometria ja siinä erityisesti kuusikulmion ulottuvuudet. Suonio työskentelee lähinnä maalauksen ja piirustuksen alueella, mutta varioi samaa tekniikkaa myös valokuvan, koru- ja tekstiilitaiteen keinoin sekä seinämaalauksina yksityisiin ja julkisiin tiloihin. 

Suonion työstämä kuusikulmioteema juontaa juurensa varhaisiin lapsuuden kokemuksiin, kuviin, joita hän näki sulkiessaan silmänsä. Jo tuolloin hän tiesi haluavansa taiteilijaksi luodakseen kuvia sisäisestä, liikkuvasta näkymästä. Työstettyään pitkään aaltoilevaa vastakohtateemaa, hän on vähitellen edennyt aiheissaan kuvaamaan keskittymistä, mandalaa. 

Suonio kuvaa aiheensa olevan fraktaali, alati kasvava ja muuttuva kuva maailmankaikkeuden luonteesta. Hänen käyttämänsä muotokieli, pyhä geometria, on yhteistä ja tuttua kaikille uskonnoille ja alkuperäiskansojen kulttuureille. Taiteensa avulla Suonio pyrkii herättämään ihmisessä henkisen tietouden ja osoittamaan, mikä meille kaikille on yhteistä. 

Yhteystiedot:
ainosuonio@gmail.com