SuomeksiIn English

Eliina Hurtig

12.12.2019

Ravintola Nabo
Valtakatu 21
96200 ROVANIEMI

Avoinna:
ma-la klo 17-23
su klo 17-21

Teostiedot: 
Samettimatto 2019, akryyli kankaalle

 ELIINA HURTIG (s. 1978) on Rovaniemellä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2009 Lapin yliopistosta taidekasvatuksen puolelta. Vuodesta 2014 hän on ollut Lapin taiteilijaseuran jäsen. Hurtig on aktiivisesti osallistunut näyttelytoimintaan, pitämällä yksityisnäyttelyitä ja osallistumalla useisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin eri puolella Suomea. Maalaustaide on hänelle pääasiallinen ilmaisumuoto. Hurtig maalaa enimmäkseen öljyvärimaalauksia kankaalle. 

Hurtig käsittelee taiteessaan ihmisenä olemisen perusolemusta.  Se näkyy maalausten aiheissa; sisäisen ja ulkoisen maailman kuvaamisena. Maalaukset ovat ekspressiivisiä, joissa keskeisenä ovat värien vuoropuhelu ja niiden luoma tunnekokemus. 

“Maalaaminen on minulle elämäntapa. Se on matka itseen ja tapa tiivistää sisäinen maailma visuaaliseen muotoon. Parhaimmillaan siinä prosessissa unohtaa itsensä. On vain läsnä oleva hetki, jolloin kaikki on yhtä. Maalatessa vuoropuhelu tapahtuu oman itsen ja värien lyriikoiden välillä - ikään kuin tekisin runoa ilman sanoja. Toivon, että jotain koetaan maalausteni edessä. Se voi olla heräävä tunne, ajatus tai vaikkapa kysymys.”

Taiteilijan yhteystiedot: eliinahurtig(at)gmail.com