SuomeksiIn English

Sofi Häkkinen

21.12.2019

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

THE FOUNTAIN OF YOUTH

Kuvataiteilija Sofi Häkkisen veistosinstallaatio Studio Mustanapassa koostuu kahdesta ihmismäisestä hahmosta, jotka ovat kerääntyneet lammen äärelle. Lammen keskellä pyörii loputtomasti pieni suihkulähteen kaltainen veistos. Ihmistä muistuttavat hahmot, jotka on rakennettu suurpiirteisestä romusta, kaikenlaisesta löydetystä kamasta ja tarkoin harkituista yksityiskohdista loikoilevat ja seisoskelevat sen ympärillä.

"Tässä installaatiossa on kaksi tyyppiä, lampi, hämärä ilmapiiri, sekä tyhjää ja turhaa jauhava suihkulähteen tapainen juttu, joka ei toimi. Aika on aika pysähtynyt. Kuvittelen että nuo tyypit alkavat hikoilla ja pälyilevät toisiaan heti, kun silmä välttää. Vähän niin kuin joku jalokivivaras ryöstöhommissa. Siltikkin ne tuntuvat olevat ihan coolisti. Ne eivät ihan tiedä mitä tekisivät nyt, kun tuo myyttinen nuoruuden lähde on niiden ulottuvissa. Onko se edes nuoruuden lähde. Siinä se pyörii turhaan, tuossa ne tyypit siitä kiinnostuvat turhaan. Siinä kiteytyy monta muutakin turhuutta ja vanhentunutta asiaa maailmassa.

Häkkinen on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Hän on opiskellut taidetta myös Lapin yliopistossa ja Universität der Kunstessa Berliinissä. Häkkinen on pitänyt yksityisnäyttelyitä muun muassa Helsingissä Galleria Lapinlahdessa, Porissa P-galleriassa ja Tampereella Rajatilassa. Hänen teoksiaan on nähty useissa yhteisnäyttelyissä, viimeisimpinä Helsingissä Taiteilijakollektiivi Kunstin Art by Meter -teoksessa Art Fair Suomi -messuilla, Berliinissä Galerie Pleikussa ja Oulussa OMVF:n liittyneessä yhteisnäyttelyssä Hot Mess.

www.sofihakkinen.com

Taiteilijan yhteystiedot: sofihakkinen(at)gmail.com