SuomeksiIn English

Transmission of Knowledge - Young Arctic Artists

05.06.2019

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Transmission of Knowledge - Young Arctic Artists-näyttely Galleria Napassa ja Studio Mustanapassa 5.6.2019 - 30.7.2019.

Young Arctic Artists 2019-näyttely tuo Rovaniemen Galleria Napaan ja Studio Mustanapaan esille nuoria alle 35-vuotiaita nykytaiteilijoita pohjoisen Suomen, Ruotsin ja Norjan alueilta sekä Kanadasta ja Venäjältä. Näyttelyyn valitut taiteilijat ja taiteilijaparit käsittelevät uusissa teoksissaan muistin ja tiedon välittymisen teemaa. Näyttely pohtii muuan muassa kysymyksiä ajasta ennen ja jälkeen meitä. Mitä tiedämme siitä? Missä määrin perheemme, sukumme tai perimämme säilyttää muistin ja muistoja?

Näyttelyn kuraattoreina toimivat mediataiteilijat Panu Johansson ja Ninni Korkalo.

  • Näyttelyn teokset käsittelevät ”tiedon välittymistä” hyvin erilaisista lähtökohdista. Mukaan valitsemamme työt yllättivät meidät näkökulmillaan, sillä ne olivat jotain, mitä emme osanneet ennakoida. Näyttelyssä ovatkin läsnä esimerkiksi digitaalinen simulaatio ja nykykansankulttuurin räikeästi liioitellut karikatyyrit. Useat esillä olevat teokset pohjautuvat myös pohjoisten kansojen kulttuuriseen tietoon, joka on näin saanut näyttelyssä laajan ja rikkaan visuaalisen ilmiasun.

Kolmivuotisen projektin yhtenä keskeisenä tavoitteena on verkottaa Pohjoiskalotin alueen nuoria nykytaiteilijoita, kuraattoreja ja tuottajia kolmen vuosittaisen näyttelyn puitteissa.
YAA 2019 huipentuu viimeisenä vuotenaan, sillä se on nyt osa laajaa Arctic Arts Summit 2019- tapahtumaa.

Näyttelyn taiteilijat:

Jordan Bennet (Mi’kmaq- Stephenville Crossing Ktaqamkuk, Newfoundland, Kanada), Laura Heuberger (Ruotsi), Oleg Khadartsev & Sergey Kislov (Venäjä), Sanna Korteniemi (Suomi), Marjo Pernu (Suomi), Guro Rex (Ruotsi), Elina Waage Mikalsen (Sápmi, Norja)

Projektia hallinnoi Lapin Taiteilijaseura. Rahoitusta projekti on saanut Pohjoismaiselta kulttuurirahastolta, Taiteen edistämiskeskuksen Rovaniemen toimipisteeltä ja Lapin taiteilijaseuralta.

Yhteystiedot/ Tiedustelut projektista: youngarcticartists(at)gmail.com
Galleria Napa, Kairatie 3, 96100 Rovaniemi, Puh. 050 406 3632
lapintaiteilijaseura(at)gmail.com