SuomeksiIn English

Seppo Alanissi

06.06.2020

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Galleria Napa ja Studio Mustanapa ovat avoinna: 
ti-to    klo 12-18
pe       klo 11-17
la        klo 12-16
su-ma suljettu

Galleria on suljettuna juhannusaattona 19.6 ja juhannuspäivänä 20.6.

Ympäri

Seppo Alanissi (s.1979 Multialla) työstää teoksissaan toistuvasti eräänlaista henkilökohtaisen mytologian teemaa, jonka kautta hän käsittelee omaa suhdettaan mm. luontoon, yhteisöön, juurettomuuteen ja suomalaisuuteen.

Ympäri-näyttely sivuaa tämän ohessa taikuuden/magian käsitettä. Näyttely sisältää metalligrafiikkaa, sekä tussipiirroksia pääasiassa vuosilta 2019-2020.

”Teosten tekeminen lähti liikkeelle taikuudesta. Magick, The Art. Erään käsityksen mukaan taikuus on tajuntaan vaikuttamista symbolien kautta. Ihana (ja todella pelottava) ajatus. Mitä muutakaan taide (tai tarinankerronta; tai vaikkapa tieteellisen tutkimuksen tulosten dokumentointi) on ellei juuri tätä?

Teossarja Kohoaminen voidaan nähdä valmistuprosesseineen eräänlaisena maagisena riittinä, jolla pyrittiin suureen elämänmuutokseen. Se toimi. Itse näen tapahtumaketjun eräänlaisena itsesuggestion kautta saavutettuna herkistymisenä, jolloin osaa lukea tilanteita ”paremmin” ja tarttua erilaisiin mahdollisuuksiin joita tarjoutuu. Eli vaikutin symboleja työstämällä omaan tajuntaani.

Tapahtumaketju voidaan nähdä myös puhtaana sattumana tai sitten jonain yliluonnollisena korkeampien voimien vaikutuksena. Koen näiden näkemysten välisen eron melko irrelevanttina.”

Seppo Alanissi on valmistunut taidegraafikoksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Hän asuu ja työskentelee Teijon kylässä, Salossa.

Näyttelyn avajaiset järjestetään 5.6.2020 klo 18-20, tervetuloa!

Teoskuva: Ympyrä  3 - puusta, 2020, tussi paperille, 35 x 35cm

https://seppoalanissi.weebly.com/

Taiteilijan yhteystiedot: sepattipepatti(at)gmail.com