Kaikki tapahtumat

Koti jyrkänteellä – Maalaustaiteen näkymät Suomessa tänä päivänä

Studio Mustanapa 23.9.–17.10.2023

Koti jyrkänteellä: maalaustaiteen näkymät Suomessa tänä päivänä on suomalaista nykymaalausta esittelevä kokonaisuus/projekti, joka pitää sisällään näyttelyitä, seminaareja, taiteilijatapaamisia, podcasteja ja julkaisuja. Taiteilija Misha del Valin kuratoiman projektin tarkoitus on luoda keskustelua/vuoropuhelua maalaustaiteen nykyisestä tilasta, statuksesta, merkityksestä ja mahdollisuuksista Suomessa.

”Koti jyrkänteellä: maalaustaiteen näkymät Suomessa tänä päivänä” käynnistyy seminaarilla Rovaniemen taidemuseossa 22.9. ja samana päivänä avautuvalla näyttelyllä Galleria Napassa ja Studio Mustanapassa Rovaniemellä. Seminaari ja näyttely esittelee seitsemän Suomessa asuvaa ja pääasiassa maalaustaiteen parissa työskentelevää taiteilijaa: Anna Tuori, Camilla Vuorenmaa, Eeva Peura, Henri Hagman, Konsta Huusko, Liisa Karintaus ja Reima Nevalainen.

Yksipäiväisessä seminaarissa jokainen osallistuva taiteilija esittelee omaa taiteellista työskentelyään ja valottaa sen erityispiirteitä. Seminaarin jälkimmäisessä osassa taiteilijoilla ja yleisöllä (myös etänä) on mahdollisuus käydä keskustelua maalaustaiteesta ja sen tilasta tämän päivän Suomessa. Seminaariin osallistuminen on kaikille avointa ja maksutonta, ja se on mahdollista myös verkossa. Rekisteröidy seminaariin 17.9. mennessä lähettämällä sähköpostilla nimesi osoitteeseen . Ilmoita samalla tuletko paikan päälle vai osallistutko etänä.

Voit osallistua seminaariin etänä oheisen linkin kautta:
https://us06web.zoom.us/j/83112204808

Tallenne seminaarista katsottavissa täällä:
https://www.youtube.com/watch?v=hsKrH-x5XXg

”Koti jyrkänteellä: maalaustaiteen näkymät Suomessa tänä päivänä” on tuotettu yhteistyössä Misha del Valin ja Lapin taiteilijaseuran kesken ja projektia on tukenut Taike – Taiteen edistämiskeskus ja Koneen Säätiö.

Näyttelyn avajaiset Galleria Napassa/Studio Mustanapassa perjantaina 22.9. klo 18-20. Tervetuloa!

Kuvan teos: Eeva Peura, Snake Charmers, 110 x 100 cm, öljy kankaalle, 2023.