Seuran toimintaa ja jäsenetuja

Jäsenet saavat alennetun hinnan Galleria Napan, Studio Mustanapan ja Galleria Kellokkaan näyttelyvuokrista. Taiteilijoille maksuttomia näyttelytiloja on Kulttuuritalo Korundissa ja Rovaniemen Teatterissa Lappia-talossa. Näyttelyhaku kaikkiin näyttelyihin on keväisin ja näyttelyvalinnat tekee jäsentaiteilijoista valittu näyttelytoimikunta.

Esittelemme jäsenet seuran verkkosivulla. Toimita esittelysivua varten biografia sekä valokuva. Halutessasi voit toimittaa myös CV:n sekä teoskuvia (valokuvien määrä on rajoitettu kymmeneen ml. valokuva taiteilijasta sekä bannerikuva). Toimita tekstit ja valokuvat seuran tiedottajalle ().

Lapin Taiteilijaseura ylläpitää taidelainaamoa Galleria Napassa. Lainaamossa on esillä jäsenten teoksia. Lainaamossa on esillä ainoastaan uudempaa tuotantoa (valmistumisesta korkeintaan kolme vuotta). Taidelainaamosta myydyistä ja lainatuista teoksista pidätetään 20% provisio. Tilitykset suoritetaan kaksi kertaa vuodessa (joulukuu, kesäkuu). Korttimyynnistä ei peritä provisiota. 

Mikäli jäsen haluaa, että seura hoitaa sopimukset tilaustyön asiakkaan kanssa, seura laskuttaa asiakasta ja maksaa tilauksen palkkana taiteilijalle. Provisio on 5 %:a (20 % jos tilaus tulee seuran kautta). Provisio käytetään mm. galleristin ja kirjanpitäjän palkkaan.

Tuotamme jurytettyjä tai kuratoituja ryhmänäyttelyitä, joihin haemme avustuksia. Osa näyttelyistä on avoimia muillekin kuin seuran jäsentaiteilijoille. Järjestämme myös kansainvälisiä näyttelyprojekteja ja taiteilijoiden liikkuvuuteen liittyviä hankkeita. Teemme yhteistyötä Berlin Sessions residenssiohjelman kanssa.

Jäsenet voivat lainata Lapin Taiteilijaseuran kameraa muutaman päivän ajaksi. Canon 5D Mark II on täyden kennon digikamera hyvälaatuisella 24-105 mm objektiivilla ja Full HD -videokuvaustilalla. Pitemmät lainaukset ovat mahdollisia erikseen sovittaessa korvausta vastaan.

Taidekehystämö Hyvärinen antaa jäsenille taidetarvikkeista, kehystyksistä ja askartelutarvikkeista 10% alennuksen. (Ei tarjoustuotteista).

Olemme Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton jäsenyhdistys. Seuran taiteilijat voivat osallistua liiton näyttelyihin, koulutustilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. SKjL neuvoo ja ohjaa jäsenyhdistyksiään taiteilijan arkeen liittyvissä ongelmissa. Yhdistykset voivat saada Suomen Taiteilijaseuran lakiasiain neuvontapalvelua ottamalla ensin yhteyttä liiton toimistoon. Karjalohjan Vilniemessä sijaitseva Aspan ateljee on tarkoitettu ensi sijassa liiton jäsenyhdistysten taiteilijoille työskentelyyn ja lomailuun.

Liiton jäsenkortilla pääsee ilmaiseksi tai alennuksella taidemuseoiden näyttelyihin (käytäntö vaihtelee museoittain). Maksettuasi Lapin Taiteilijaseuran jäsenmaksun voit ladata SKjL:n sähköisen jäsenkortin puhelimeesi.

Paperinen jäsenkortti säilyy toistaiseksi, mikäli sähköinen jäsenkortti ei sovellu käyttöösi.

Marjo Selin Tanssilava-näyttelyssä Galleria Napassa vuonna 2017.