Menneet näyttelyt ja tapahtumat

Draper, Kweitel & Tanner – Rikkinäiset puhelimet

Studio Mustanapa

Rikkinäiset puhelimet -projekti alkoi menetyksestä. Vuonna 2020 me kolme menetimme isämme. Elämme kolmessa eri maassa, joita voitaisiin ajatella eri kulttuureina, mutta kuoleman kokemus on yhteinen. Broken telephone(s) -näyttely esittelee tilasidonnaisen installaation, jossa teokset luovat vuoropuhelun menetyksistä.

Henri Tuominen – Punainen omenapuu

Galleria Napa

Henri Tuomisen uusien teosten yhtenä innoittajana on toiminut suomen kielen sana kuolinpesä. Sana pitää sisällään kuoleman ja pesän, molemmat assosioituvat eri suuntiin: kuolema johonkin tuntemattomaan, tyhjyyteen, kaiken päättymiseen – pesä lämpöön, kotiin ja turvaan. Näyttelyn keskiössä ovat abstrahoidut, ekspressiiviset teokset, jotka käsittelevät alkamisen, kasvun, päättymisen ja jatkuvuuden teemoja arkisen pienessä mittakaavassa.

Kalervo Räyhä – Maalauksia

Korundi Kitchen & Café

Kuukauden taiteilijamme manttelia kantaa tammikuussa 2024 Kalervo Räyhä, jonka taidetta on luokiteltu mm. naivistiseksi, primitiiviseksi, provosoivaksi, kantaaottavaksi ja sarjakuvamaiseksi, mutta luokitteli sen miten hyvänsä, kylmäksi se harvemmin jättää ketään.

Hannula & Raudaskoski – YLLÄTYSKELOJA

Galleria Kellokas, Äkäslompolo

Galleria Kellokkaassa on joulu-tammikuussa esillä tamperelaisen taiteilijaparin Inka Hannulan ja Teemu Raudaskosken värikkäitä ja abstrakteja yhteismaalauksia. Näyttelyn nimessä yllätys viittaa tekoprosessiin, jossa teoksia ei suunnitella etukäteen, vaan kaikki syntyy hetkessä improvisoiden ja vuorovaikutuksessa toisen kanssa.

Joulunajan Kuvataideviikot 2023

Galleria Napa ja Studio Mustanapa

Lapin Taiteilijaseuran perinteikkäillä Joulunajan Kuvataideviikoilla on nähtävillä jäsentaiteilijoidemme teoksia laidasta laitaan. Täältä jos jostain voit löytää taidelahjan itselle tai läheisellesi. Tule ihastumaan ja tekemään löytöjä, olit sitten taiteen ystävä, sisustussuunnittelija tai vaikka rakentaja.

Raisa Raekallio & Misha del Val

Korundi Kitchen & Café

Raisa Raekallio ja Misha del Val ovat Lapin taiteilijaseuran Kuukauden taiteilijat joulukuussa 2023. Painting #2 on kittiläläisen taiteilijaparin yhteistyössä toteuttama teos, joka tutkii metsässä olemisen henkistä ulottuvuutta sekä puiden ja ihmisen välisiä tunnepitoisia suhteita. Painting #2 koostuu viidestä öljymaalauspaneelista ja se on taiteilijaparin tähän mennessä suurikokoisin teos.

Kaisa Sirén – Dancing My Nature

Lappia-talon ala-aulassa

Valokuvasarjani perustuu Lapin kahdeksaan eri vuodenaikaan, joita heijastavat suuret kontrastit valon laadussa, määrässä ja väreissä. Näiden kuvien myötä haluan rakentaa yhteyden luonnon ja katsojan välille tanssin avulla.

Leena Reittu – Minne johtaa metsätie? Vol.3

Galleria Napa

Näyttelyssään Leena Reittu käsittelee ympäristön ja nykyisen kulutusyhteiskunnan välistä kestämätöntä suhdetta kuvanveiston, valokuvan ja videon keinoin. Teoksillaan Reittu kritisoi antroposentristä maailmankuvaa pyrkien samalla ilmaisemaan suruaan katoavien ekosysteemien vuoksi.

Silja Kejonen – Kätketty äiti

Studio Mustanapa

Kätketty äiti on Silja Kejosen videoinstallaatiosta, valokuvasta ja äänestä rakentuva teoskokonaisuus, jonka lähtökohtana on viktoriaanisen ajan muotokuvat. Kätketty äiti on potrettivalokuvauksen epäsubjekti. Mattojen ja kankaiden alle piilotettu hahmo, jonka tehtävänä oli pitää lasta paikoillaan. Teokset tutkivat turvan, katoavaisuuden ja hoivan teemoja piilotettuina ja näkyvänä huolenpitona.

Seuraava sivu »