Menneet näyttelyt ja tapahtumat

Seppälä & Tanhua

Galleria Kellokas

Metsä kiehtoo, mutta miten? Marja Seppälä ja Juha Tanhua kertovat siitä ja muustakin kuvillaan. Mitä näiden teosten takaa löytyy?

Lisätietoja tapahtumasta

Ruotsalainen & Korteniemi

Galleria Kellokas, auditorio

"The Real Lapland Experience" on Simi Ruotsalaisen ja Savu E. Korteniemen monivuotinen yhteistyöprojekti, joka käsittelee Lapin ja pohjoisten alueiden merkitysten kaksijakoista luonnetta rinnastamalla turismiteollisuuden tarpeisiin tuotettua, eksoottista mielikuvaa vahvistavaa kuvastoa alueen autenttisesta historiasta ja kulttuureista nouseviin merkityksiin.

Lisätietoja tapahtumasta

Sampo Sirkka – Galakseista palkoihin

Galleria Napa

Tämän näyttelyn maalaukset ovat saaneet alkunsa ihmettelystä. Kaikki maailmassa, pienimmästä molekyylistä suurimpaan tähtijoukkoon, koostuu suurin piirtein samoista ainesosista. Maalauksissa näkyy luettu, koettu ja nähty, jossa eri mittaluokan asioiden maalaaminen on samanarvoista ja yhtä kiinnostavaa.

Lisätietoja tapahtumasta

Jenni Toivonen – Hover over a pale blue

Studio Mustanapa

Hover over a pale blue kuvastaa melankolisen kaipuun tilaa, joka on syntynyt etäisyydestä ja eristäytyneisyydestä kahden ihmisen erotessa toisistaan. Visuaalisen runon muodossa teos tuo yhteen reflektioita henkilökohtaiselta matkalta vuoristossa vietetyn hiljaisuusretriitin ajalta.

Lisätietoja tapahtumasta

Elisa Alaluusua – Poissaolevat

Korundi Kitchen & Café

Olen piirtänyt pitsiä jo useamman vuoden, ensin Paula-tädin kauniita virkattuja paitoja, sittemmin iso-mummini Alina Tervon (1887-1956) tekemiä pitsikoristeisia käsitöitä. Pohdin teoksissani monia arkipäiväisiä asioita – kädentaitoja, perinteitä, muistia – jotka rakentavat ymmärtämystämme maailmasta ja muokkaavat identiteettiämme.

Lisätietoja tapahtumasta

Laura Tahvanainen – Olen jäkälää ja sammalta

Galleria Napa

Tahvanaisen tyyli on ekspressiivinen, tavoitteenaan vangita kuviin tunnelmia, joita maisema meissä herättää. Metsässä syke laskee ja ihminen on vapaa hektisen elämän sekasorrosta. Luontoyhteyteen liittyy taiteilijan mielessä taianomainen tunnelma, jota hän pyrkii teostensa kautta välittämään. Kuvat eivät ole syyllistäviä, ennemminkin luontoa juhlistavia. Teosten avulla Tahvanainen haluaa lempeästi muistuttaa ihmisen osallisuudesta ja erottamattomuudesta luontoa kohtaan.

Lisätietoja tapahtumasta

Kaivoshankkeen varjoissa

Galleria Kellokas, Äkäslompolo

Kaivoshankkeen varjoissa -näyttely nostaa esiin kaivoskiistaan liittyviä tuntoja: huolia, pelkoja ja turhautumista. Näyttely on esillä Lapin taiteilijaseuran Galleria Kellokkaassa, Luontokeskuksen yhteydessä.

Lisätietoja tapahtumasta
Seuraava sivu »