Lapin taiteilijaseura esittelee Rovaniemen Galleria Napassa ja Studio Mustanapassa sekä Äkäslompolon Galleria Kellokkaassa kussakin vuosittain 10-12 korkeatasoista nykytaiteen näyttelyä. Näyttelyt ovat kotimaisia ja kansainvälisiä yksityis- ja ryhmänäyttelyitä.

Näyttelyajat seuraavalle vuodelle ovat haettavissa toukokuun 30. päivään mennessä.

Näyttelyaikaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka sisältää näyttelysuunnitelman, ansioluettelon sekä kuvia uusimmista teoksista. Näyttelytoimikunnalle osoitetut hakemukset lähetetään sähköpostitse (lapintaiteilijaseura(at)gmail.com)

Näkymä Galleria Napassa.

Galleria Napaa vastapäätä on Kulttuuritalo Korundi, jossa toimii muun muassa Rovaniemen taidemuseo. Näyttelyjen yleisö on laaja. Rovaniemellä on muun muassa paljon matkailijoita ja taideopiskelijoita Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan toiminnan myötä.

Galleria Napan asiakkaita ovat yksityiset henkilöt sekä Rovaniemen taidemuseon ja Wihurin rahaston taidekokoelmat.

Näyttelytilassa on kaduille viisi isoa ikkunaa. Näyttelyn käytössä on kaksi liikuteltavaa väliseinää (korkeus 207 cm, leveys 283 cm).

Vuokra: 650 € / 3,5 viikkoa. Lapin taiteilijaseuran jäsenille 400 € / 3,5 viikkoa

Katso video näyttelytilasta.

Galleria Napan pohjapiirros. Klikkaa suurentaaksesi.

Laitetiedot:

Videotykki: Epson EH-TW6600, Full HD-tasoinen 2D- ja 3D-projektori

Digitaalinen mediasoitin: BrightSign HD1024Expanded I/O Player Mainstream HTML5 player with expanded I/O package

DVD player with USB: Pioneer Blue-Ray Disc Player BDP-150

Kaiuttimet: 2x Genelec 8010 AP

Studio Mustanapa on tarkoitettu ensisijaisesti video- ja mediataiteen, installaatioiden, taiteidenvälisten produktioiden ja prosessien esittämiseen, mutta soveltuu hyvin myös näyttelytilaksi. Tilassa on kaksi mustaa huonetta.

Soveltuu helposti myös jaettavaksi useammalle taiteilijalle. Ison huoneen koko n. 3,6 x 7,0 m, pienemmät  n. 3,9 x 2,0 m ja 3,5 x 2,2 m.

Vuokra: 400 € / 3,5 viikkoa. Jäsenhinta Lapin taiteilijaseuran jäsenille on 300 €.

Studio Mustanapan pohjapiirros. Klikkaa suurentaaksesi.

Galleria Kellokas toimii upeissa maisemissa Äkäslompolossa, Ylläksellä. Galleria on Metsähallituksen luontokeskus Kellokkaan yhteydessä. Luontokeskuksessa on vuosittain n. 70.000 kävijää. Gallerian näyttelyn kesto on 2 kuukautta. Kellokkaan ympäristöön voi toteuttaa myös ympäristötaidetta, jos asiasta sopii erikseen.

Lapin taiteilijaseura vastaa tiedotuksesta eli lähettää taiteilijan laatiman lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun. Näyttelyiden avajaisissa ja julkistamisessa pyritään tekemään yhteistyötä Metsähallituksen ja muiden Ylläksen tapahtumien kanssa.

Näyttelymaksu on 500 € ja Lapin taiteilijaseuran jäseniltä 300 €. Lapin taiteilijaseura kirjoittaa näyttelyistä näyttelysopimuksen taiteilijan kanssa. Metsähallitus perii myyntiprovisiota 30% teoksen verottomasta hinnasta. Taiteilija vastaa itse kutsukorteista ja julisteista, sekä niiden painatus- ja postituskustannuksista. Lapin taiteilijaseura lähettää näyttelykutsun sähköisesti noin 700:lle Lapin taiteilijaseuran kutsuvieraalle sekä tiedottaa näyttelystä verkkosivustoillaan. Näyttelytilassa on kameravalvonta. 

Näyttelyn ripustamisen ja purkamisen ajaksi on mahdollista saada ilmainen yöpymispaikka gallerian läheisyydestä. Taiteilija vastaa ripustuksesta ja näyttelyn purkamisesta. 

Galleria Kellokkaan pohjapiirros. Klikkaa suurentaaksesi.

Turvallisen tilan periaatteet

Kehotamme Lapin taiteilijaseuran jäseniä, galleriatilojen käyttäjiä ja muuhun toimintaan osallistuvia edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Nämä turvallisempien tilojen periaatteet varmistavat, että kaikki voivat osallistua toimintaan omana itsenään.

  • Galleria on julkinen tila. Rakenna omalla toiminnallasi hyvää ilmapiiriä.
  • Yksityisyyden kunnioittaminen. Asiakkaiden ja taiteilijoiden kohtaamiset ovat luottamuksellisia.
  • Muista, ettet voi ulkoisin perustein tehdä oletuksia toisen identiteetistä, kokemusmaailmasta, arvomaailmasta, elämäntilanteesta tai toimintakyvystä. Kenenkään kokemuksia ei voi yleistää muita koskeviksi.
  • Älä oleta ihmisen sukupuolta tai seksuaalisuutta. Kunnioita jokaisen oikeutta määritellä ne sanat, joilla haluaa itseään kutsuttavan.
  • Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun.
  • Kunnioita toisen henkilökohtaista tilaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä. Ei tarkoittaa ei.
  • Pyri puhumaan niin, että kaikki pysyvät mukana. Pyrimme käyttämään kieltä, joka ei sulje ulos. Älä käytä halventavaa tai toiseuttavaa kieltä.
  • Turvallisemman tilan ylläpitäminen on jokaisen toimintaan osallistuvan vastuulla. On hyväksyttävää puuttua ongelmalliseen kielenkäyttöön tai toimintaan. Kaikki mokaavat joskus. Älä kuitenkaan vähättele käytöstäsi vaan pyydä anteeksi, jos olet loukannut toista, vaikka tahattomastikin.