Kaikki tapahtumat

Ajan vaatturi – Elina Laitinen

Alkuperäisenä ajatuksenani on ollut kuvata aikaa ja ajan kulumista. Sitä miten aika näkyy kankaissa ja vaatteissa. Työn edetessä ajan kuvaaminen on kuitenkin huomaamatta muuttunut  pysähtyneisyydeksi, jonkinlaiseksi kuvaukseksi ajattomuudesta. 

Näyttelyssä on mukana tekstiiliteoksia joiden materiaalit ovat saaneet valottua auringossa useita kuukausia ja tutkielmia vaatteen hautaamisesta maahan.  Ajan kuluessa luonto on saanut muokata tekstiilejä omalla tavallaan ja  tuoda sattuman osaksi teoksia.  

Vaatteen hautaaminen maahan on tekona melko järjetön, mutta myös jännittävä. Maaperä muokkaa tekstiilimateriaalia ja jättää jälkensä kankaaseen nopeasti. Näyttelystä on mahdollista ottaa mukaan vaate haudattavaksi, jotta muutkin voisivat kokea ja havainnoida hautaamisen.

Elina Laitinen on  taiteilija ja vaatesuunnittelija jonka teokset sijoittuvat kuvataiteen, taideteollisuuden ja käsityön leikkauskohtaan. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto- yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta ja ollut mukana useissa ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Laitisen ensimmäiset yksityisnäyttelyt olivat esillä alkuvuodesta 2020 Helsingissä ja Lappeenrannassa. 

Ajan vaatturi – Elina Laitinen
Ajan vaatturi – Elina Laitinen