Kaikki tapahtumat

Eliina Hurtig – Ravintola Nabo huhtikuu 2022

Huomenna, jos uskallan– maalaus syntyi alkuvuodesta 2020, kun koronapandemia levisi. Levitin suuren kankaan lattialle ja aloin maalata suurella siveltimellä,  levitin mustetta kankaalle  ja jatkoin työskentelyä  akryylimediumiin sekoitetulla pigmenteillä ja musteilla. Teos syntyi vahvasta läsnäolon tunteesta maalausprosessin aikana. Koen, että olen käsitellyt siinä sen hetkisen tilanteen synnyttämää sisäistä maisemaani, jossa elementit vesi ja maa hakivat paikkaansa  ja valo ja varjo kulkivat rinnakkain. Käsittelin prosessissa pysyväisyyden havainnointia muutoksen keskellä, turvallisuuden tunnetta ja sen menetystä sekä toiveikkuuden säilyttämistä epävarmuuden keskellä.”

Eliina Hurtig (1978) on Torniosta lähtöisin oleva kuvataiteilija. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Rovaniemellä. Hurtig valmistui taiteen maisteriksi Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen puolelta vuonna 2009. Hurtig toimii taidemaalarina ja tekee opetustöitä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa. Keväästä 2022  hän on ollut Suomen kulttuurirahaston Lapin rahaston myöntämällä vuoden pituisella apurahakaudella.

Hurtigille työskentely on värien ja materiaalien tutkimista. Ekspressiivinen ilmaisu syntyy läsnäolosta käsin. On luotettava tyhjyyteen. Siihen, että siitä syntyvä todellisuus saa muotonsa luovassa prosessissa, jossa yhdistyy Intuitiivinen tieto ja kuvallinen ajattelu.

Teostiedot: Huomenna, jos uskallan, 180×150, muste /pigmentti ja akryylimedium kankaalle, 2020. 

Yhteystiedot:

p. 0400 791882

Ravintola Nabo avoinna: ke – la klo 17-22  https://restaurantnabo.fi/