Kaikki tapahtumat

”Form : Female – esseitä naisesta ”

”Form : Female – esseitä naisesta ”
Galleria Mustanapa 10.7. – 3.8.2021

Form : Female on esillä Lapin taiteilijaseuran Galleria Mustanapassa 10.7.-3.8.2021.
”Form : Female – esseitä naisesta ” -niminen näyttely on keramiikkaan taiteellisessa ilmaisussaan pääasiallisesti orientoituneen Laura Haapasalon tutkielmia naisena olemassa olemisen fyysisten, psyykkisten sekä sosiaalisten muotojen moninaisuudesta ja haastavuudesta.
En vastaa kysymyksiin vaan ennemminkin asetan niitä. Naisena oleminen on minulle ihmettelyn aihe; yhtä aikaa niin luonnollista ja silti haastavaa, Haapasalo kertoo.
”Mikä on naisen malli ja muoto? Missä loppuu naiseus ja alkaa mieheys? Ovatko ne toisensa poissulkevia asioita? Voiko olla nainen olematta nainen? Binäärinen ihmisyyden sukupuolisuuden määritelmä on vanhentunut, mutta me kaikki olemme kasvaneet sitä pitkin.”
Teokset ovat syntyneet kaksikymmentäjotainvuotiaan tuskissaan kieriskelevän, länsimaisen naisihanteen muotin ulkopuolelle versoneesta tytöstä kasvaneen naisen hämmennyksestä ja uteliaisuudesta itseään kohtaan.
”Naisena oleminen on paitsi fyysistä olemassa olemista, myös sosiaalinen konstruktio sekä henkinen paikka. Mikä on naiselle sopivaa ja sopimatonta? Sulkeeko naisena oleminen jotain pois? Antaako se jotain mitä muuten ei voisi saada? Sukupuolen spektrillä nainen on ollut olemassa kauan, mutta onko oikeaa, täydellisesti naista oikeasti olemassa? ”
”Tästä aiheesta puhutaan niin paljon että sanat loppuvat, vaikka asiaa on. Siksi minä näitä olen tehnyt; näillä minä puhun.
Näyttelyn teoksilla taiteilija tarkastelee naisen rajoja ja naiseuden muotoja omasta perspektiivistään; yhtenä naisena.

” Form : Female ”
Taiteilija: Laura Haapasalo
Aika: 10.7.-3.8.2021
Paikka: Galleria Mustanapa, Kairatie 3, 96100 Rovaniemi.

Laura Haapasalo