Kaikki tapahtumat

Iida Valkonen – REM(IND)

Iida Valkonen
REM(IND)
Studio Mustanapa 7.8.-31.8.2021

”Pimeys saa meidät näkemään ja tuntemaan erilaisia asioita, kuin mitä koemme päivän valossa. Valon niukkuus voi nostaa esiin odottamattomia asioita ja antaa uuden muodon asioille, jotka ovat entuudestaan tuttuja ja aivan kuin, unessa jossa todellisuus ja kuviteltu maailma sulautuvat yhteen.

Kahden maailman yhteen sulautuminen tuottaa asioita ja ympäristöjä, jotka ovat meille samaan aikaan tuttuja ja tuntemattomia. Näen usein unia paikoista, jotka tuntuvat tutuilta, mutta joita ei ole oikeasti olemassa ja joissa en ole koskaan käynyt. Unien ympäristöt mukailevat maailmaa jonka olen nähnyt ja kokenut, mutta asiat on järjestelty uudelleen, tavalla joka hämmentää tajuntaa.

Ympäristöt ovat muuntuvia, ne ovat jatkuvassa muutoksessa. Työskennellessäni tavoittelen usein unen kaltaisia näkymiä, joissa on yksi osa tuttua ja toinen tuntematonta. Mustavalkoinen maailma kuvastaa minulle öistä aikaa, josta värit puuttuvat ja jossa muodot ottavat vallan.”(Iida Valkonen)

Näyttelytilassa on esillä kierrätysmateriaaleista ja luonnonmateriaaleista rakennettuja veistoksia ja tilaan rakennettu installaatio. Näyttely on jatkoa Galleria Huudossa keväällä 2021 esillä olleelle näyttely kokonaisuudelle, joka käsitteli havainnon epämääräisyyttä ja muuntuvuutta.

Taiteen edistämiskeskus on tukenut näyttelyn valmistumista.

Iida Valkonen (1989) asuu ja työskentelee Kuopiossa. Hänen teoksensa käsittelevät usein havaintoon, ympäristöön ja piirtämiseen liittyviä teemoja. Taiteen tekijänä Valkonen työskentelee käsitteellisen taiteen ja kuvan tekemisen välimaastossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Kuvataideakatemiasta (2016). Viime aikoina Iida Valkosen teoksia on ollut esillä mm. Mitä? Nykytaiteen Biennaalissa Mikkelissä. Valkonen on Kuopion Kuvataiteilijat ry:n, Helsingin taiteilijaseuran ja Suomen Taidegraafikot ry:n jäsen.