Kaikki tapahtumat

Ravintola Nabo – kesäkuun taiteilija Janne Erkkilä

Ravintola Nabo 2.6 – 30.6.2021

”Kasvaja elementeissään” on osa kuvataiteilija Janne Erkkilän ”Luonnos” -teossarjaa, jonka maalaukset ovat kokeilevia tulkintoja luonnon prosesseista. Teos on maalattu ravintolan hengen mukaisesti ravitsemuskäyttöön soveltuvilla luonnonväreillä, jotka taiteilija on valmistanut pietaryrtistä, voikukasta, herkkutatista, suomumustesienestä, palleroporonjäkälästä, mustikasta, puolukasta, vadelmasta ja mansikasta.

Lisää “Luonnos” -teossarjan maalauksia on nähtävissä Erkkilän näyttelyssä Luonnos 2” Hailuodon Galleria Luodossa 1.6. – 18.7.2021 sekä Kaarisilta Biennale Goes Green -näyttelyssä Erstan kartanossa Lahden Villähteellä heinäkuun ajan. Kokeilevan ja oppimiseen pyrkivän työskentelyprosessin lisäksi teossarjan nimi, Luonnos, viittaa luonnossa olemiseen sekä luonnon jatkuvaan muutosprosessiin, jossa organismit sopeutuvat muuttuviin olosuhteisiin yrityksen ja erehdyksen kautta. Teokset kuvaavat elävän luonnon hetkellisiä mikromaisemia ja organismien taipumuksia kasvuun, uudistumiseen, levittäytymiseen, kilpailuun, viestintään ja verkostoitumiseen.

Teossarja on myös taiteilijan kokeilu luontoharrastusten ja taidepraktiikan limittämiseksi sekä materiaalisen omavaraisuusasteen lisäämiseksi. Maailma on tilanteessa, jossa globaalien alihankintaketjujen ja toimitusten katkeamattoman virran varaan ei voi heittäytyä aivan luottavaisin mielin. Esimerkiksi Taidemaalariliiton tarvikevälityksessä on ollut toimitusvaikeuksia tehtaissa tapahtuneiden joukkoaltistumisten pysäytettyä tuotantolinjoja. Luonnosta on kuitenkin saatavissa ympärivuotisesti jotain ja puolet vuodesta runsaastikin materiaaleja ja Suomen jokamiehenoikeudet mahdollistavat niiden hyödyntämisen.

Janne Erkkilä (s. 1986) on reilun vuosikymmenen Rovaniemellä vaikuttanut ja sittemmin Ouluun muuttanut kuvataiteilija. Erkkilä on järjestänyt soolonäyttelyitä ympäri Suomea vuodesta 2013 ja osallistunut vuodesta 2005 lähtien kymmeniin ryhmänäyttelyihin neljässä maassa, kahdella mantereella. Osa hänen teoksistaan on abstrakteja sukelluksia sanallistamista vältteleviin kokemuksiin, toisten ollessa osittain figuratiivisia ilmentymiä luonnon ilmiöistä, ihmisen luontosuhteesta sekä rakennetun ja rakentamattoman ympäristön limittymisestä. Pääsääntöisesti hän työskentelee maalaamalla, yhdistellen tarkkaa sivellintyöskentelyä ja roiskintatekniikoita. Hänen tuotantonsa temaattinen viitekehys rakentuu nondualismin, metamodernismin ja panpsykismin käsitteistä.

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.
Teoksista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä joko taiteilijaan tai Galleria Napaan.
Taiteilijan yhteystiedot:

Teostiedot: Kasvaja elementeissään, 2021, kasvit ja sienet paperille. Hinta 1400 €
Galleria Napa avoinna: ti-to klo 12–18, pe klo 11–17, la klo 12–16, sunnuntaina ja maanantaina suljettu

Ravintola Nabo on avoinna: ke-la klo 17-22 https://restaurantnabo.fi/