Kaikki tapahtumat

Siiri Niemelä – 70-vuotisjuhlanäyttely

”On juhlan aika. Ikävuosien ja ennen kaikkea pitkän taiteilijauran vuoksi, jota on kertynyt jo pian 50 vuotta. Mistä sen laskemisen sitten aloittaakin?

Noin kymmenen vuotta sitten, palattuani 40 vuoden jälkeen pohjoiseen, huomasin, että taiteilijana olen sanonut kaiken sen, mitä esittävällä taiteella voin ja haluan sanoa. Silloin hurahdin abstraktiin kuvan esittämiseen. Nyt minulle merkitsee enää vain väri, vaikka katsojan on mahdollista löytää teoksista jotain muutakin.

Taiteen tekeminen on minulle suurta rakkautta ja kiitollisuutta elämääni kohtaan. Vaikka olen pitänyt itseäni aina koloristina, värien intensiivisyys on avannut minulle aivan uuden maailman. Värit elävät ja kertovat, niitä voi jopa kuulla. 

Tällä juhlanäyttelyllä on minulle suuri merkitys. Lapin yliopisto on julkaissut kirjan ”Taiteen tiellä”, joka avaa kuvien lisäksi hieman henkilökohtaista elämääni, miten olen tälle hyvin ihmeelliselle, mutta myös vaikealle taiteen tielle lähtenyt. Näyttelyni ilakoi väreillä ja tuo minulle suurta tyydytystä tuleviin päiviin ja vuosiin.”

Tervetuloa avajaisiin ja Taiteen tiellä-kirjan julkistamistilaisuuteen perjantaina 3.7.2020 klo 18-20!

Taiteilijan yhteystiedot: sipruntaivas(at)luukku.com

Teostiedot: Heijastus 2019, akryyli, 75 x 86 cm. Valokuva: Pertti Lohiniva, 2020.