Liisa Karintaus

Liisa Karintaus, s.1977 Rovaniemen mlk, Muurola

Karintaus on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2018. Hän on opiskellut taidetta myös Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa ja Concordian yliopiston kuvataiteen tiedekunnassa Montréalissa.

Yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut vuodesta 2002 kotimaassa ja ulkomailla ja hän yhteisnäyttelyihin hän on osallistunut vuodesta 2001. Karintauksen edelliset näyttelyt olivat yksityisnäyttely Galleria A2:ssa Helsingissä sekä maisterinäyttelyt Exhibition Laboratoryssa ja Project Roomissa 2017, ryhmänäyttely Monma-galleriassa Sapporossa Japanissa 2018, kesänäyttely Tapanilassa 2019 sekä ryhmänäyttely Emil Cedercreuzin museossa Harjavallassa 2019.

Karintaus on työskennellyt residensseissä Tsekeissä, Saksassa, Italiassa ja Japanissa, sekä osallistunut kansainvälisiin taiteilijatapaamisiin ja symposiumeihin vuodesta 2001 Norjassa, Venäjällä, Iso-Britanniassa, Puolassa ja Istanbulissa.

Karintauksen teoksia on Suomen valtion, Suomen Taideyhdistyksen, Jenny ja Antti Wihurin / Rovaniemen taidemuseon ja Rovaniemen kaupungin taidekokoelmassa.

Tällä hetkellä hän toimii osa-aikaisesti apuopettajana materiaaliopissa Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa Helsingissä.

Teostiedot: Sarjasta Metsä freskohuoneessa IV, 2020. fresko levylle

Taiteilijan yhteystiedot: lkarintaus(at)gmail.com