Kaikki tapahtumat

DIVERSA NATURA

Merja Castrén ja Anna-Kaisa Haanaho

DIVERSA NATURA on kahden taiteilijan yhteisnäyttely. Näyttelyteosten materiaaleina on pääasiassa keramiikka.

Näyttelyteoksissa käsitellään ihmisen ja luonnon kohtaamista. Ihmisen taipumus etsiä luonnosta rauhaa, ja luonnon hyvää tekevät vaikutukset ovat näyttelyssä keskeisiä asioita. Näyttelyn teoksissa tuodaan esille taiteilijoiden omia luontokokemuksia eri puolilta Suomea. Teokset keskustelevat toistensa kanssa ja ottavat katsojan osaksi kokonaisuutta – tuoden katsojalle rauhallisen läsnäolon kokemuksen luonnon inspiroimien teosten keskellä. Teosten taustalla on myös kriittistä pohdintaa luonnon monimuotoisuudesta ja ihmisen luontosuhteesta.

Merja Castrén tekee taideteoksia pääasiassa keramiikasta yhdistäen siihen myös muita materiaaleja kuten puuta, lasia, metallia ja nahkaa. Inspiraationsa hän saa luonnosta ja varsinkin Lapista, joka on hänelle kuin toinen koti. Teoksissaan hän koostaa luonnon eri osista uusia kokonaisuuksia, tuo esille luonnon monimuotoisuutta uudella skaalalla ja laittaa katsojan mielikuvituksen liikkeelle. Castrén on pitänyt sekä yksityisnäyttelyitä että osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomailla vuodesta 2015 lähtien. Hän työskentelee keramiikkastudiollaan Helsingin Kaapelitehtaalla sekä kotistudiollaan Siuntiossa. Teoksia hänellä on HUSin taidekokoelmassa sekä useissa yksityiskodeissa Suomessa ja ulkomailla.

Anna-Kaisa Haanaho työskentelee keramiikkataiteilijana sekä perinteisin että kokeellisin tekniikoin studiollaan Hämeenlinnassa sekä taiteilijaresidensseissä ulkomailla. Haanaho työskentelee intuitiivisesti ja kokeilevasti leikkien saven mahdollisuuksilla, ja hänen suuri inspiraationsa lähde usein onkin materiaalipohjainen kokeilu. Teoksissaan hän kuvaa erilaisia jälkiä, jäljen jättämisen tapoja ja muutosprosesseja. Haanaho on osallistunut näyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla vuodesta 2014 lähtien. Haanahon teoksia löytyy useista tunnetuista kokoelmista, mm. Suomen Valtion taidekokoelmasta, Guldagergaardin kansainvälisen keramiikkakeskuksen kokoelmasta sekä yksityiskokoelmista suomessa ja ulkomailla.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Avajaiset ovat 28.4. klo 18–20. Ei ole pukukoodia. Tule sellaisena kuin olet.
Tervetuloa!

Yhteystiedot:

Merja Castrén

@merjacastren_art
https://www.merjacastren.fi/

Anna-Kaisa Haanaho

@annakaisa_haanaho_ceramics
https://anna-kaisa.haanaho.fi/