Kaikki tapahtumat

Lundell, Riestola, Sirén, Vanhatapio – In Motion

Galleria Kellokas 21.10. – 6.12.2023

In Motion – Valon ja pimeän vaihtelut pohjoisessa luonnossa

Näyttelyn taiteilijoita yhdistää luonnon valon kuvaaminen. Valo voi olla pehmeää tai kovaa ja sen muutokset hiljaisia tai dramaattisia. Carla Lundellin hengittävät, huokoiset maalaukset resonoivat Kaisa Sirénin ICM-tekniikalla tehtyihin ilmaviin, impressionistisiin valokuviin. Anu Riestola peilaa voimakkailla, kontrastisilla maalauksillaan Lapin ilmaston ankaruutta. Maija Vanhatapio tutkii ja pelkistää uteliaasti töissään pohjoista maisemaa, sen tekstuureja, värejä ja valoja.

Carla Lundell on helsinkiläinen Vapaasta Taidekoulusta valmistunut taidemaalari. Hän etsii hyväksyvää ja hengittävää tilaa maalaamisen ja piirtämisen kautta. Lundell pyrkii tuomaan kosketusta ja hengittävyyttä töihinsä mm. valmistamalla itse paperinsa.

Anu Riestola on Kemissä asuva ja työskentelevä taidemaalari ja kuvataiteilija. Hän maalaa ja piirtää pelkistettyjä ja värikylläisiä teoksia, joiden aiheina ovat ihmiset, eläimet ja luonto. Riestola on Taidemaalariliiton jäsen.

Kaisa Sirén on rovaniemeläinen valokuvataiteilija, joka käyttää teoksissaan ICM-tekniikkaa eli kameran tarkoituksellista liikuttelua. Sirén on kansainvälisen ICMP PhotoMag Network -yhteisön ja ICM Photo Academyn perustajajäsen. Hän myös opettaa ICM-kuvausta sekä netissä että kasvokkain.

Maija Vanhatapio on Kajaanissa asuva ja työskentelevä kuvataitelija ja graafikko, Oulun taitelijaseura 63:n jäsen. Vanhatapion teokset perustuvat hänen omiin luontokokemuksiinsa.

Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 20.10.2023 kello 14–16.
Tervetuloa!


Taiteilijoiden yhteystiedot: