Kaikki tapahtumat

Leena Räsänen – Ilon Pilkahduksia

”Näyttelyn teosten lähtökohtana ovat kaamosvalot, ilotulitteet ja kimaltavat joulukoristeet. Esillä on maalauksia, jotka perustuvat havaintoihini ja muistikuviini kotikaupungistani Helsingistä talviaikaan. Pohdin pimeää vuodenaikaa, sen vaikutusta mieleen sekä siihen liittyviä tapoja ja tunnelmaa. Sitä, miltä kaupungissa näyttää, kun kadut, ikkunat ja parvekkeet ovat koristeltu iloisiksi, kun on synkkää. Kuinka kodeissa on lämmintä ja valoisaa, kun ulkona sataa räntää vaakasuoraan. Kuinka ostoskeskuksissa loistavat jouluvalot ja mainostaulut, kun on aika tehdä hankintoja tuomaan iloa pimeään. Ja kuinka vuosi huipentuu siihen, että ammutaan valoa taivaalle.”

Leena Räsänen (s.1991 Kuopiossa) on Vapaasta Taidekoulusta 2015 valmistunut taidemaalari, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on Helsingin Taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä Suomessa ja Saksassa, viimeisimpänä Galleria Aarnissa Espoossa. Hän on myös osallistunut yhteisnäyttelyihin, mm. Helsingin Taiteilijaseuran jurytettuun yhteisnäyttelyn Galleria Katariinassa Helsingissä.

Toivomme voivamme pitää näyttelyn avajaiset Galleria Napassa 18.12.2021 klo 18-20. Tervetuloa terveenä! Käytössä on kasvomaskit ja käsidesiä.