Kaikki tapahtumat

Ruotsalainen & Korteniemi

The Real Lapland Experience 2

Mediataideteos ”The Real Lapland Experience 2” on esillä galleria Kellokkaan auditoriossa 16.7.2023 – 30.8.2023. Samaan aikaan esitetään myös aiemmin valmistunut 1. osa.

”The Real Lapland Experience” on Simi Ruotsalaisen ja Savu E. Korteniemen monivuotinen yhteistyöprojekti, joka sisältää videoteosten lisäksi nettisivumuotoisen osuuden. Projektin tämän hetkiseen vaiheeseen voi tutustua teoksen kotisivuilla osoitteessa www.thereallapland.com sekä instagramissa @thereallaplandexperience.

Videoteokset ja nettisivusto muodostavat kokonaisuuden, jonka muotokieli hyödyntää pelimäisyyttä sekä internet-sivustojen ja kännykkäsovellusten visuaalista kieltä ja kuvastoa. Kuvitteellinen yritys ”The Real Lapland Experience” tuottaa lisätyllä todellisuudella höystettyjä elämyksiä Lapin matkailijoille.

Teoskokonaisuus käsittelee Lapin ja pohjoisten alueiden merkitysten kaksijakoista luonnetta rinnastamalla turismiteollisuuden tarpeisiin tuotettua, eksoottista mielikuvaa vahvistavaa kuvastoa alueen autenttisesta historiasta ja kulttuureista nouseviin merkityksiin. Keskeinen osa teoksen rakennetta ja kerrontaa on turismiteollisuutta varten tuotettu kuvitteellinen AR-sovellus (Augmented Reality, lisätty todellisuus), jonka avulla matkailija saa itse luoda lomaelämyksestään toiveidensa mukaisen lisäämällä ympäristöönsä erilaisia virtuaalitodellisuustasoja. Turistioppaana toimii virtuaalinen avatar, joka johdattelee turistia Lapin lumoihin – mutta mitä tapahtuu, kun avatar hakkeroidaan ja koko sovellus kaapataan?

The Real Lapland Experience -teoksen 2. osassa selviää myös, mitä tarkoittaa teoksen nettisivuiltakin löytyvä The Real Lapland Bucket List – ja sen hakkeroitu versio, jossa turistitärpit ovat vaihtuneet kaivosten, patojen ja lajikadon kaltaisiin ’nähtävyyksiin’.

Teos on nähtävissä myös RLE -projektin kotisivuilla osoitteessa www.thereallapland.com.

Avajaiset galleria Kellokkaassa perjantaina 14.7. klo 14 alkaen. Tervetuloa!
15.7. luontokeskus Kellokas on poikkeuksellisesti kokonaan suljettu.

Simi Ruotsalainen (TaM) on rovaniemeläinen mediataiteilija ja valokuvaaja. Ruotsalaisen taiteellinen työskentely on viime vuosina keskittynyt erityisesti animaatiopohjaiseen videotaiteeseen ja pohjoisiin ympäristöaiheisiin. Media- ja videotaiteen lisäksi Ruotsalainen tekee kokeellista lyhytelokuvaa ja monitaiteellisiin yhteistyöprojekteihin liittyviä teoksia. Simi Ruotsalainen on MUU ry:n ja Lapin taiteilijaseuran jäsen. Tällä hetkellä hän työstää Lapin yliopistossa väitöskirjaa, jonka aiheena on taideaktivismi kuvataiteilijan työtapana.

kotisivut: www.simiruotsalainen.com
instagram: @simiruotsalainen
sähköposti:

Savu E. Korteniemi (KuM) on rovaniemeläinen kuvataiteilija ja vapaa kirjoittaja. Korteniemi on keskittynyt erityisesti puunveistoon ja piirtämisen eri tekniikoihin, lähestyen taidetta ja todellisuutta myös kirjoittamisen ja yhteisöllisen työskentelyn kautta. Korteniemen tämän hetkisen työskentelynsä keskiössä on pohjoisuuden merkitys taiteelliselle ajattelulle ja ilmaisulle. Savu E. Korteniemi on Suomen kuvanveistäjäliiton ja Lapin taiteilijaseuran jäsen. Oman taiteellisen työnsä lisäksi hän toimii Young Arctic Artists 2023 -näyttelyn kuraattorityöryhmässä.

kotisivut: www.korteniemi.eu
instagram: @saukorte
sähköposti:

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.