Kaikki tapahtumat

Sampo Sirkka – Galakseista palkoihin

Tämän näyttelyn maalaukset ovat saaneet alkunsa ihmettelystä. Kaikki maailmassa, pienimmästä molekyylistä suurimpaan tähtijoukkoon, koostuu suurin piirtein samoista ainesosista. Kuitenkin eri tavoin järjesteltynä ainesosat muodostavat mielettömän monimuotoisen, kaoottisen kokonaisuuden. Monimuotoisuus saa kaiken tuntumaan erityiseltä.

Maalatessani olen ajatellut arkisinta perusaineistoa – hedelmiä, ovia, nähtyjä pilviä, väriyhdistelmiä, jotka ovat jääneet mieleeni, mutta myös arkijärjelleni vaikeammin käsitettäviä konsepteja: avaruusteleskooppien ottamat kuvat tähdistä haastavat ihmisen käsityksen omasta itsestään. Maalauksissa näkyy luettu, koettu ja nähty, päiväkirjamainen aineisto, jossa eri mittaluokan asioiden maalaaminen on samanarvoista ja yhtä kiinnostavaa.

Olen viime vuosina ollut kiinnostunut todella monesta eri aiheesta, ja oikeastaan poukkoillut vähän kaiken mahdollisen välillä. Maalarina työstän lukemaani, näkemääni – ylipäätään kokemuksia – ja pyrin visualisoimaan niistä mielekkäitä kokonaisuuksia. Abstrahoin usein, mutta samaan aikaan maalaan havainnosta myös hyvin perinteisiä maisemia; tämä työskentelytapa auttaa herkistymään luonnossa tapahtuville muutoksille. Tästä syystä maalauksissani on aina mukana myös havaintoon perustuvia aineksia.

Sampo Sirkka (s.1989) on Rovaniemellä syntynyt ja Helsingissä asuva kuvataiteilija. Hän valmistui vuonna 2021 Turun Taideakatemiasta.

Kuvan teos: Palot II, 2023, öljy kankaalle, 80 cm x 60 cm, kuvaaja: Sampo Sirkka

Taiteilijan yhteystiedot:

Taiteilija tavattavissa näyttelyn avajaisissa perjantaina 28.7. klo 18–20.
Tilaisuudessa ei ole pukukoodia. Tule sellaisena kuin olet. Tervetuloa!