Kaikki uutiset

Kuukauden taiteilija Korundi Kitchen & Café

Maaliskuun Lapin taiteilijaseuran Kuukauden Taiteilija Korundin kahviossa 2.3.2021 – 30.3.2021,
Janne ErkkiläLuonnos

Janne Erkkilä, Levittäytyjä, 2020, 50 x 70 cm.

Näyttelyn teokset ovat kokeilevia tulkintoja luonnon prosesseista. Ne on toteutettu luonnosta kerätyillä kasveilla ja sienillä ja niistä keitetyillä väreillä. Kokeilevan ja oppimiseen pyrkivän työskentelyprosessin lisäksi näyttelyn nimi, Luonnos, viittaa luonnon jatkuvaan muutosprosessiin, jossa organismit sopeutuvat olosuhteisiin yrityksen ja erehdyksen kautta.

Teokset kuvaavat elävän luonnon hetkellisiä mikromaisemia ja organismien taipumuksia kasvuun, uudistumiseen, levittäytymiseen, kilpailuun, viestintään ja verkostoitumiseen. Teossarja on myös kokeilu materiaalisen omavaraisuusasteen lisäämiseksi taiteellisessa praktiikassa epävarmoina aikoina. Maailma on tilanteessa, jossa tuotantolinjojen ja toimitusten katkeamattoman virran varaan ei voi heittäytyä aivan luottavaisin mielin. Esimerkiksi Taidemaalariliiton tarvikevälityksessä on jo nyt ollut toimitusvaikeuksia tehtaissa tapahtuneiden joukkoaltistumisten pysäytettyä tuotantolinjoja. Luonnosta on kuitenkin saatavissa ympärivuotisesti jotain ja puolet vuodesta runsaastikin materiaaleja ja Suomen jokamiehenoikeudet mahdollistavat niiden hyödyntämisen.

Janne Erkkilä (s. 1986) on nuori kuvataiteilija, joka on järjestänyt soolonäyttelyitä ympäri Suomea vuodesta 2013 ja osallistunut kymmeniin ryhmänäyttelyihin neljässä maassa kahdella mantereella. Osa hänen teoksistaan on abstrakteja sukelluksia sanallistamista vältteleviin kokemuksiin, toisten ollessa osittain figuratiivisia ilmentymiä luontokokemuksista, ihmisen luontosuhteesta sekä rakennetun ja rakentamattoman ympäristön limittymisestä. Pääsääntöisesti hän on maalannut akryyleillä, yhdistellen tarkkaa sivellintyöskentelyä ja roiskintatekniikoita. Hänen tuotantonsa temaattinen viitekehys rakentuu nondualismin, metamodernismin ja transrealismin ympärille.

Työskentelyä on tukenut Taiteen Edistämiskeskus.

Taiteilijan yhteystiedot: erkkilanjanne(at)gmail.com
facebook.com/ArtistJanneErkkila

Korundi Kitchen & Café

Lounasravintola ja taidekahvila suljettuna 8-28.3.2021
Kulttuuritalo Korundi avoinna ti-pe 11-18, la-su 11-16

Vastaa