Kaikki tapahtumat

Draper, Kweitel & Tanner – Rikkinäiset puhelimet

Studio Mustanapa 13.1. – 6.2.2024

Rikkinäiset puhelimet -projekti alkoi menetyksestä. Vuonna 2020 me kolme menetimme isämme. Elämme kolmessa eri maassa, joita voitaisiin ajatella eri kulttuureina, mutta kuoleman kokemus on yhteinen.

Ihmisillä on kyky käyttää tarinoita ja rituaaleja kokemuksista, jotka ylittävät välittömän tietämyksemme. Muiden jakamat kokemukset ja omat tarinamme nivoutuvat yhteen.

Installaatiossa kuunnellaan poissaolevia. Jaetut tarinat, kerronnallinen materiaali, arkipäivän esineet tai yksinkertaiset eleet muuttuvat kollektiiviseksi kokemukseksi. Nämä jäljelle jääneet vaatimattomat asiat ovat merkkejä, viitteitä, kuiskauksia. Olemme leikkineet Rikkinäinen puhelin -leikkiä, joka kutsuu puuttuvan osan valaistulle näyttämölle. Broken telephone(s) -näyttely esittelee tilasidonnaisen installaation, jossa teokset luovat vuoropuhelun menetyksistä.

Läsnäolo ja kuva uppoavat toisiinsa; samaan aikaan kun jokin yrittää kätkeytyä, pysyä mykkänä, suojana, kiiltävän sametin alla puhkeaa jo uusi kukka.

Projekti kehittyy ja kasvaa johtaen sarjaan kokeellisia installointeja alkaen Studio Mustanapasta Rovaniemeltä. Tulevia näyttelypaikkoja ovat Helsinki, Barcelona ja Buenos Aires.

Näyttelyn avajaiset Galleria Napassa perjantaina 12.1. klo 18–20.
Tervetuloa!

Taiteilijoiden yhteystiedot: