Kaikki tapahtumat

Kari Södö – Slave To The Rhythm

Kari Södö, Varjoja paratiisissa

Kari Södön teosten lähtökohdat löytyvät niin populaarikulttuurista kuin vallitsevan todellisuuden vaikeistakin kysymyksistä, kevyen ja vakavan sekoittamisesta. Näyttelyssä on esillä isompia veistosinstallaatioita ja pienempiä puuveistoksia sekä vuoropuhelua luonnon muovaaman ja veistetyn puun välillä. Värejä ja muotoja. Rytmejä.

”Olen pitkään halunnut tehdä näyttelykokonaisuuden, jossa pääosassa on rytmi. Rytmi on aina kulkenut olennaisena elementtinä mukana teoksissani, tekemisissäni ja varsinkin näyttelykokonaisuuksien rakentamisessa. Tilan haltuun ottamiseksi rytmitän kokonaisuuksia töiden koon ja sijoittamisen avulla. Yksittäisissä teoksissa teen rytmitystä kappaleiden muodon, koon ja värin mukaan. Tekstit, symbolit, numerot ja kirjaimet sekä erilaisten merkitystasojen luominen antavat myös rytmiä teoksiin ja niiden sisältöihin. Muusikkona ja basistina rytmi on soitossani vahvasti kaiken perustana. Haluan ihmetellä rytmiä, sen estetiikkaa ja filosofiaa ennen kaikkea kuvataiteilijana, mutta myös muusikkona.”

Kari Södö (s.1963, Borås, Ruotsi) asuu ja työskentelee Oulussa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta vuonna 1997. Södöllä on ollut runsaasti yksityisnäyttelyitä kotimaassa sekä yhteisnäyttelyitä ulkomailla mm. Berliinissä, Cannesissa, Tukholmassa ja Pietarissa. Hänen teoksiaan on merkittävissä kokoelmissa ja hän on toteuttanut useita julkisia taideteoksia. Vuonna 2019 Södö valittiin yhtenä taiteilijana toteuttamaan Tampereen Santalahteen kaavaillun Paasikiventien tukimuurin taidekokonaisuutta. 

Södö on toiminut Oulun taiteilijaseuran puheenjohtajana vuosina 2000-2002 ja on Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Suomen Taidegraafikoiden jäsen. Hän toimii myös toista kaksivuotiskautta valtion visuaalisten taiteiden toimikunnassa. Muusikkona Södö on tullut tunnetuksi mm. Garbo-yhtyeen basistina. Garbon lisäksi hän soittaa useissa yhtyeissä ja on myös Mieskuoro Huutajien jäsen.

www.sodo.info

Taiteilijan yhteystiedot: karisodo(at)gmail.com