Kaikki tapahtumat

Korkalo & Siukonen & Vuokola – Motus

24.9.– 18.10.2022 – Galleria Napa

Näyttelyn avajaiset perjantaina 23.9. klo 18-20. Tervetuloa!

Klassisessa mekaniikassa kolmen kappaleen probleema tarkoittaa suhteessa toisiinsa liikkuvien taivaankappaleiden ongelmaa, siis esimerkiksi sitä, miten Auringon, Maan ja Kuun keskinäiset vetovoimat vaikuttavat niiden ratoihin.

Entä miten vaikuttavat toisiinsa kolmen taiteilijan liikeradat, kun he pyörähtävät saman Napan ympäri? MOTUS ei ole taiteilijaryhmä, vaan galleriatilan avaruudessa tapahtuva kohtaaminen. Tuloksena on jotakin, mikä todentuu ainoastaan tässä tilassa ja ajassa – kohtaamisen jälkeen kukin jatkaa jälleen omalla radallaan.

MOTUS lähtee liikkeelle luottaen siihen, että taiteilijoiden keskinäinen veto- ja työntövoima tuottaa tilanteen, jota kukaan ei yksinään saisi aikaiseksi. Jokainen on liikuttaja ja jokainen liikkuu aavistuksen verran sivuun suoralta reitiltä. Teokset ovat kokeita ja kallistuksia kohti uutta asentoa ja seuraavaa probleemaa.

Marko Vuokola (s. 1967) työskentelee pääasiassa valokuvan ja videon keinoin. Hän tutkii teoksissaan aikaan ja havaintoon liittyviä ilmiöitä.

Jyrki Siukonen (s. 1959) työskentelee käsitteellisesti ja käsin tehden. Hänen teoksensa ovat usein ajatuskokeen kaltaisia huomautuksia.

Tuomas Korkalo (s. 1978) työskentelee maalauksen ja värin keinoin. Hänen teoksensa ovat viime aikoina laajentuneet tilallisiksi teoksiksi.