Kaikki tapahtumat

Miia Mäkinen

Lapin Taiteilijaseuran Kuukauden taiteilija helmikuussa 2024

Miia Mäkinen

1.2.-29.2.2024

Luonnon kruunut

Kruunu on monimerkityksinen sana. Sillä voi symboloida valtiollista valtaa, vihkimistilaisuudessa taivaallista paikkaa, uskonnollista hierarkiaa tai urheilussa voittajaa. Maalliset kruunut syntyvät maasta ja sen jalometalleista, jalokivistä, lehtiseppeleistä tai toukkien kehräämästä silkistä.

Minun “kruununi” ovat ylistys luonnolle; elämälle, eläimille ja kasveille. Ne ovat kruunuja luonnon leikille, utopialle, uskolle, äänelle ja värinälle. Nämä kruunut ovat hahmoja luonnossa kuten heinätuppoja, tuulenpesiä, mäntypuun yläoksistoa, kiviä ja veden pyörteitä.

Teoksieni muotokieli on unenomainen ja leikillinen, joka syntyy intuitiivisen työskentelyprosessin aikana. Teokset koostuvat akvarellimaalauksista, kirjonnasta ja osa niiden yhdistelmästä. Teokseni eivät välttämättä suoraan näytä aktivismista taustaansa, vaan sykkivät sanomaansa visuaalisesti. Teossarjallani haluan viestiä iloa, turvaa ja yhteisöllisyyttä luonnonsuojelun näkökulmasta.

Instagram

@miiamakinen_art

https://makinenmiia.wixsite.com/website

​Miia Mäkinen on Rovaniemellä asuva ja työskentelevä Kuvataiteilija (TaM). Hänen teoksensa pohtivat arktista luontoa, eläimistöä ja ihmisiä unenomaisella ja leikillisellä tyylillä, joka syntyy intuitiivisen työskentelyprosessin aikana. Taiteilijana häntä kiinnostaa kantaaottavuus ja halu olla mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa taiteen keinoin. Mäkinen yhditää perinteisiä pehmeitä käsityötaitoja nykytaiteeseen. Sosiaalinen, kulttuurinen ja ekologinen kestävyys muodostavat arvopohjan hänen työhönsä. Mäkinen käyttää taideilmaisussa monenlaisia tekniikoita ja materiaaleja, kuten maalaustaide, käsityötaide, installaatio ja lumi- ja jäätaiteen menetelmiä.