Kaikki tapahtumat

Ravintola Nabo – Kaisa Sirén

Maalis-huhtikuun taiteilija Kaisa Sirén

Rovaniemeläinen valokuvaaja Kaisa Sirén on kuvannut luontokohteita Lapin lisäksi seitsemän eri mantereen kaukaisimmissa kolkissa. Perinteisen luontokuvan sijaan kuvat ovat abstrakteja tutkielmia luonnosta. Sirén on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla.  

Kaisa Sirénin päivätyö lehtikuvaajana on vahvasti dokumentoivaa ja esittävää, on vapauttavaa etsiä vapaa-ajan kuvaamisessa jotain aivan toisesta ääripäästä. Hän käsittelee teoksissaan omia sisäisiä tunteitaan ja etsii niille vastaavan mielenmaiseman luonnosta. Näkymät on valokuvattu abstrahoiden ja kunkin maiseman värimaailmaa korostaen. Maalauksellisen tekniikan ansiosta kuvissa tiivistyy oleellinen värin ja muotojen aikaansaama tunnelma, ja konkretia katoaa. Kun tekniikan ansiosta jätetään taakse perinteinen ja konventionaalinen käsite ”valokuvan tarkka”, voi katsojakin syventyä valokuvaa katsellessa omaan sisäiseen tunnemaisemaansa.

”Olen valonnäkijä. Kun herään aamulla, minulla on selvä visio sen päivän väristä. Pyrin vangitsemaan kaamoksen pakkasten kirpeät sävyt ja keskiyön lempeän loiston maalauksellisiksi muistoiksi maisemasta, jonka näin. Näkymä muuntautuu kameralla maalatessa unien kuviksi, jotka tuovat mielenrauhaa ja ajattomuuden tuntua. Tavoittelen jotakin taianomaista, jonka pääosassa on väri.”

Kaikki valokuvat ovat yksittäisiä otoksia. Kameralla saavutettuja maalauksellisia kuvia, joiden jälkikäsittely on vain peruskuvankäsittelyä. Teokset on tulostettu suoraan 3 mm:n paksuiselle alumiinidiboni-levylle ja ne on kuvattu viimeisen kahden vuoden aikana.

Valokuvaustyön lisäksi Kaisa Sirén ylläpitää Rovaniemellä taidegalleria ja tapahtumatalo Villa Vinkkeliä.

Yhteystiedot: Kaisa Sirén, Vuopajantie 15, 96400 Rovaniemi, + 358 40 776 9706


www.kaisasiren.fi
www.villavinkkeli.com

Instagram: @kaisasirenphotography ja @villavinkkeli

www.facebook.com/valokuvaajakaisasiren

Ravintola Nabo on suljettu ajalla 8-28.3.2021.

Ravintola avoinna normaalisti: ke-la klo 17-20 https://restaurantnabo.fi/

Kaisa Sirén, April Morning 2019, valokuva, 40 x 60 cm.