Kaikki tapahtumat

Raisa Raekallio & Misha del Val

Lapin Taiteilijaseuran Kuukauden taiteilijat joulukuussa 2023

Painting #2 on kittiläläisen taiteilijaparin Raisa Raekallion ja Misha del Valin yhteistyössä toteuttama teos. Maalaus syntyi edellisenä sydäntalvena Sirkassa sijaitsevassa maalausmökissä metsän keskellä, missä taiteilijat asuvat ja työskentelevät. Teos tutkii metsässä olemisen henkistä ulottuvuutta sekä puiden ja ihmisen välisiä tunnepitoisia suhteita.

Teoksen sommitelmassa liu`utaan vasemmalla sijaitsevista hellästi puunrunkoja syleilevistä hahmoista maalauksen oikealla laidalla kuoriutuvaan psykedeeliseen spektaakkeliin; läpi näkymien, joissa mystiset hahmot, ehkä metsähenget, kokoontuvat pöydän ympärille ja rakastavaiset suutelevat intohimoisesti nestemäisen kuun alla. Keskellä istuvaa uteliasta pöllöä reunustavat arkiset esineet, kuten vanttuut ja nokipannu. Painting #2 kuvailee läheisyyden kokemusta ja yhteyttä luontoon, joka tuntuu hengittävän ja hehkuvan, muuttuvan alati ja omaavan tietoisen läsnäolonsa.

Painting #2 koostuu viidestä paneelista öljymaalauksia pellavalle, ja se on taiteilijaparin tähän mennessä suurikokoisin teos (aiemmin tänä vuonna Mäntän Kuvataideviikoilla XXVII:n esitellyn Painting #1:n rinnalla).

Taiteilijoiden yhteystiedot: