Kaikki tapahtumat

Tien päällä

Lapin taiteilijaseuran näyttely ja taidelainaamo Sodankylän elokuvajuhlien aikaan

Paikka on pohjoisessa, Sodankylässä. Sodankylä tuntuu olevan matkan varrella usealla matkaajalla. Nyt se on päämäärä, paikka, jossa ollaan, asutaan tai vietetään hetki. Matkaaja voi löytää outoja tilanteita, omassa tietoisuudessa tapahtuvia nyrjähdyksiä tai oivalluksia. Toisen ohikulkupaikka on toisen koti.

Lapin taiteilijaseuran näyttely on monipuolinen otos 28 taiteilijan tuotannosta. Mukana on maalareita, graafikoita, veistäjiä, valokuva- ja videotaiteilijoita. Näyttelyn kuraattoreina toimivat sodankyläläinen taidemaalari Helena Junttila ja Sodankylän Elokuvajuhlien vakiovieras, näyttelijä Tommi Korpela. Näyttelyn yhteydessä toimii myös taidelainaamo, josta voi pienellä kuukausittaisella lainausmaksulla hankkia taidetta. Taidenäyttely pystytetään entisen Kelloliike Pulkkisen tiloihin Jäämerentie 12 Sodankylän keskustassa.

Avajaistilaisuus on tiistaina 13.6. klo 18, kuraattorit Helena Junttila ja Tommi Korpela ovat paikalla.

Runomittelö/Open Mic näyttelytilassa torstaina 15.6. klo 14. Kittilästä, Sodankylästä ja Tampereelta tulee osallistujia ja sana on vapaa kaikille, minkä jälkeen taiteilijatapaaminen klo 15, myös kuraattorit ovat paikalla.

Arttu Niemisen videoinstallaatio, Awareness, löytyy festivaalialueelta entisestä Eternal Erectionin keikkabussista ja on nähtävillä 14.–18.6. klo 11–18.

Näyttelyn taiteilijat:
Raija Aula, John Court, Janne Erkkilä, Henri Hagman, Sanna Haimila, Eliina Hurtig, Sanna Juujärvi-Bremer, Satu Kalliokuusi, Eemil Karila, Miia Kettunen, Kaija Kiuru, Essi Korva, Piia Lieste, Minna Linja, Leila Lipiäinen, Juha Mytkäniemi, Pirkko Mäkelä-Haapalinna, Arttu Nieminen, Pirjo Nykänen, Jouni Onnela, Karoliina Paatos, Raisa Raekallio ja Misha del Val, Reijo Raekallio, Anu Riestola, Kalervo Räyhä, Taina Rönkkö, Laura Tahvanainen, Seija Ulkuniemi, Noora Ylipieti

Tiedustelut: