Kaikki uutiset

Kuukauden taiteilija Korundi Kitchen & Café – Piia Lieste

Joulukuun Lapin taiteilijaseuran Kuukauden Taiteilija Korundin kahviossa 1.12.-28.12. – Piia Lieste

Teostiedot: No string theories attached 2019, kivitavara, posliini, kvartsi.
Teoskuva: Piia Lieste

Piia Lieste on vasta Rovaniemelle paluumuuttanut materiaalipohjainen taiteilija, jonka työskentelyn keskiössä on savi. Rakennettu ympäristö, erilaiset pinnat sekä graffitit ja tägit heijastuvat hänen visuaaliseen kieleensä.

Piia Lieste
kuva: Oren Singer

Lieste työskentelee veistosten ja ympäristö- sekä katutaiteen parissa ja hänen teoksille ominaista on laatat ja keraaminen viiva. Aika, mukaan lukien ajan luonne: teoriat & fysiikka sekä nykyajan ilmiöt & ihminen, on kantava teema hänen teoksilleen. Kuukauden Taiteilija -näyttelyn viivasommitelmissa piirtyy esiin samanaikaisesti pieniä henkilökohtaisia huomioita sekä laajoja näkökulmia universumin rakenteesta. 

Lieste on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin mm. Ceramega 2020, TypocraftHelsinki 2019, Viiva -juhlanäyttely Hämeenlinnan Taidemuseo 2018 sekä Unicum 2018 International Ceramics Triennial Slovenia. Hänen keraamisia teoksiaan on Valtion, Slovenian kansallismuseon ja Hämeenlinnan Kaupungin sekä yksityiskeräilijöiden kokoelmissa. Lieste on Lapin Taiteilijaseuran, Ars Hämeen, Taiteilijat O ja Ornamon jäsen.

Vastaa