Kaikki uutiset

Taidetta omaishoitajien koteihin

Taidetta omaishoitajien koteihin taidelainaamosta

Lapin taiteilijaseuran, Rovaniemen kaupungin ja Napapiirin Omaishoitajat ry:n yhteistyönä aloitettiin joulukuussa 2020 kokeilu uudenlaisesta kuvataiteen välittämisestä. Iloksemme muutama Rovaniemen alueen omaishoitaja hakikin taiteilijaseuran lainaamosta taideteoksen kotiinsa maksutta kahdeksi kuukaudeksi.

Kokeilua jatketaan maaliskuun 2021 loppuun saakka ja lainaukseen on mahdollisuus vielä n. kymmenelle omaishoitajalla. Lainattu teos tullaan myös tarvittaessa ripustamaan taiteilijaseuran toimesta.

Lainattavasta teoksesta tehdään galleriassa lainaussopimus ja lainausajan päätyttyä teos palautetaan tai noudetaan takaisin taidelainaamoon. Teoksen lainausta on mahdollista jatkaa myös tämän kokeilun jälkeen omalla kustannuksella. Teosten lainausmaksut ovat keskimäärin 30 €/kk mutta lainausmaksun suuruus riippuu lainattavan teoksen myyntihinnasta. Maksetut lainausmaksut vähennetään teoksen hinnasta, mikäli sen haluaa ostaa kokonaan itselleen.

Lainattavat teokset ovat nähtävissä Lapin taiteilijaseuran taidelainaamossa osoitteessa Kairatie 3, 96100. Teoskuvat on mahdollista saada myös esim. sähköpostiin. Galleria ja taidelainaamo ovat avoinna ti-to klo 12-18, pe klo 11-17 ja la klo 12-16.

Taidelainauksesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä suoraan Galleria Napaan puh. 050 406 3632 tai sähköpostitse lapintaiteilijaseura(at)gmail.com.

Tervetuloa tutustumaan lappilaisten ammattitaiteilijoiden teoksiin!

Yhteyshenkilönä Napapiirin Omaishoitajat ry:ssä toimii Katri Mustakangas puh. 0400 987 633 ja Rovaniemen kaupungilla Matti Selin puh. 040 628 1928

Galleria Napa avoinna: ti-to klo 12–18, pe klo 11–17, la klo 12–16, sunnuntaina ja maanantaina suljettu.

Vastaa