Kaikki uutiset

Lapin taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtaja Maria Huhmarniemi vieraili Nuukin pohjoismaisilla kulttuurifestivaaleilla

Maria edusti tapahtumassa Grönlannin pohjoismaista taideinstituuttia, osallistui kokouksiin ja osaltaan arvioi festivaalin onnistumista instituutin tavoitteiden ja arvojen näkökulmasta.

Näin Maria kertoo festivaalin tunnelmista: – Festivaalikokemus Nuukissa oli jännittävä. Kiinnostavan taideohjelman ja vapaamuotoisen verkostoitumisen lisäksi pääsin seuraamaan läheltä keskusteluja taide- ja kulttuuriyhteistyön tulevaisuudesta. Pohjoismaiseen taide- ja kulttuuritapahtumaan oli tuotu vahva pohjoinen profiili. Esiintyjinä ja puhujina oli useita saamelaistaiteilijoita sekä muita Pohjoismaiden arktista osaamista edustavia taiteilijakollektiiveja.

Maria Huhmarniemi toimii Grönlannin pohjoismaisen taideinstituutin hallituksessa. Organisaatio tunnetaan NAPAna (The Nordic Institute in Greenland). NAPA rahoittaa erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia ja jakaa rahoitusta taiteen ja kulttuurin tekijöille avustuksina. Hallitus linjaa toiminnan painopistealueita sekä vertaisarvioi apurahahakemukset.

Kiinnostus arktisen taiteen yhteistyöhön sekä Grönlannin ja Suomen väliseen yhteistyöhön on ilmeinen, Maria kertoo: – Kannustan Lapin taiteilijoita avaamaan yhteistyötä Grönlantiin ja hakemaan rahoituksia. Meillä on Lapin taiteilijaseurassa jo paljon kontakteja ja välitän mielelläni tietoa eteenpäin.

Lapin taiteilijaseuran hallituksen jäsenet ovat edistäneet seuran kansainvälistä toimintaa aktiivisesti koronarajoitusten hellittäessä. Seuran kansainväliset hankkeet suuntautuvat Barentsin ja Arktisen alueen yhteistyöhön. Niiden sisällä tehdään pohjoismaista yhteistyötä. – Haastan seuran varapuheenjohtajan Tanja Koistisen sekä taiteilija-kuraattorit Savu Korteniemen ja Panu Johanssonin kertomaan heidän työstään Lapin taiteilijaseuran kansainvälisen toiminnan vahvistamiseksi.

Lisätietoja: Maria Huhmarniemi (maria.huhmarniemi(at)ulapland.fi)

Vastaa