Kaikki uutiset

Maria Huhmarniemi jatkaa Lapin taiteilijaseuran puheenjohtajana

Lapin taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtaja Maria Huhmarniemi luotsaa Lapin taiteilijaseuraa juhlavuoteen.

Vuosi 2020 on Lapin taiteilijaseuran 30-vuotisen toiminnan juhlavuosi. Huhmarniemi iloitsee seuran vakiintuneesta asemasta ja kertaa saavutettuja tuloksia:

– Saamme toiminta-avustusta Taiteen edistämiskeskukselta ja toimimme yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa ostopalvelusopimuksella. Ylläpidämme Galleria Napaa ja tuotamme näyttelyjä myös muihin tiloihin. Työllistämme yhden vakinaisessa työsuhteessa olevan kokoaikaisen työntekijän, galleristi-tuottajan Miia Mattilan. Tämä mahdollistaa toiminnan kehittämisen edelleen. Tavoitteena on tukea kuvataiteilijoiden toimintaedellytyksiä ja taiteen saavutettavuutta Lapissa.

Juhlavuoden 2020 ohjelma koostuu muun muassa Galleria Napan keväisistä ja jouluisista juhlanäyttelyistä sekä niihin liittyvistä kutsuvierastilaisuuksista. Seura avaa yhteistyötä myös lappilaisten yrittäjien kanssa, Huhmarniemi kertoo:

– Juuri nyt etsimme lappilaisia yrittäjiä kuvataiteen ostajiksi. Lapin Kansa on halukas aloittamaan juttusarjan, jossa he esittelevät meidän taiteilijoita, ostettuja teoksia ja niitä yrityksiä, jotka teoksia hankkivat. Kuvataiteen teoshankinnat ovat yksi tapa tukea lappilaisen taiteen elinvoimaisuutta.

– Lapin kuvataiteen kenttä on rikas, moninainen ja kovatasoinen. Monet meidän taiteilijoista tekevät paitsi puhuttelevaa taidetta myös uraa, joka on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävää.

Lapin taiteilijaseurassa on jäsenenä 129 ammattitaiteilijaa. Suurin osa heistä asuu eri puolilla Lappia mutta jäsenistöön kuuluu myös poismuuttaneita – sydämeltään tai juuriltaan lappilaisia taiteilijoita. Huhmarniemi kuvaa Lapin kuvataiteen tasoa korkeaksi:

– Lapin kuvataiteen kenttä on rikas, moninainen ja kovatasoinen. Monet meidän taiteilijoista tekevät paitsi puhuttelevaa taidetta myös uraa, joka on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävää.

Lapin taiteilijaseuran hallitukseen vuodelle 2020 valittiin:

Maria Huhmarniemi (puheenjohtaja)

Hallituksen varsinaiset jäsenet
Antti Jokinen, Rovaniemi
Tuomas Korkalo, Rovaniemi
Savu Korteniemi, Rovaniemi
Pirkko Mäkelä-Haapalinna, Kemijärvi
Marjo Pernu, Rovaniemi
Raisa Raekallio, Kittilä
Eliina Hurtig, Rovaniemi
Misha del Val, Kittilä

Varajäsenet

Panu Johansson, Rovaniemi
Leila Lipiäinen, Rovaniemi
Jenni Turunen, Rovaniemi

Vastaa