Kaikki uutiset

Open Call: DEEP WATER/ČIEKŊALIS ČÁHCI/SYVÄ VESI/DYPT VANN

Millainen rooli taiteella, kulttuurilla ja luovilla toimialoilla on kestävän, dynaamisen ja elinkelpoisen alueellisen yhteiskunnan luomisessa? Vesisaaren taideyhdistys, Varanger-festivaali, Vesisaaren vierastudio (TFFK), Lapin taiteilijaseura ja Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti kutsuvat taiteilijoita osallistumaan uuteen avoimeen hakuun.

Haku on avoinna suomalaisille ja Suomen Lapista kotoisin oleville ammattitaiteilijoille ja taiteilijaryhmille sekä taiteilijoille, jotka eivät ole alun perin kotoisin näiltä alueilta, mutta jotka identifioituvat pohjoisen asukkaiksi joko asuessaan pohjoisessa tai koska heillä on jokin yhteys pohjoiseen.

Avoimella hakukierroksella etsitään paikkasidonnaisia projekteja, jotka tuotetaan Vesisaaressa Varanger-festivaalin aikana elokuussa 2023. Valittu taiteilija tai valitut taiteilijat kutsutaan myös kahden viikon residenssiin Vadsøn vierasstudioon tammikuussa 2023. Avoimen haun tavoitteena on edistää yhteistyötä ja vuoropuhelua yli rajojen Norjan ja Suomen pohjoisilla alueilla. Kannustamme taiteilijoita yhteisöllisyyteen ja vuoropuheluun Vesisaaren paikallisyhteisön kanssa.

Aikataulu:
7. syyskuuta 2022: Haku avautuu
30. syyskuuta 2022: Hakuaika päättyy
31. lokakuuta 2022: Taiteilijoiden tai taiteilijaryhmien valinta.
16.-30. tammikuuta 2023: Residenssijakso Vesisaaren vierastudiossa
9.-12. elokuuta 2023: Paikkasidonnaisen taidehankkeen toteuttaminen ulkotilassa Varanger-festivaalin aikana.

Lue lisää ja hae 30.9.2022 mennessä. Hakemuskieli on englanti.

OpenCall: SYVÄ VESI suomeksi

OpenCall: DEEP WATER in english

OpenCall: ČIEKŊALIS ČÁHCI davvisámegillii

Vastaa