Kaikki uutiset

*Prosessi / Der Prozess*

Saksalainen EVZ -säätiö tukee Lapin taiteilijaseuran tuottamaa projektia ”Prosessi / Der Prozess

Projekti käsittelee väkivaltaisten käytäntöjen todellisuutta, keskittyen suomalais-saksalaiseen sodanaikaiseen salaiseen yhteistyöhön ja juutalaispakolaisten kohtaloon Suomessa II maailmansodan aikaan.

Erityistä huomiota projektssa kiinnitetään tarinoihin suomalaisilta sodanaikaisilta pakkotyöleireiltä Lapissa ja Suursaaressa. Projektin toteuttajana on kuvataiteilija Savu E. Korteniemi (KuM), joka on myös hakenut rahoituksen seuralle. Projekti on alkanut toukokuussa 2020 ja jatkuu elokuuhun 2021.

Prosessi / Der Prozess -projekti vahvistaa Lapin taiteilijaseuran kansainvälistä toimintaa, johon kuuluu mm. yhteistyö Berlin Sessions -residenssin kanssa. Lapin taiteilijaseuran pyrkimyksenä on sekä lisätä seuran omaa tuotantoa että tukea taiteilijalähtöistä toimintaa. Yhteiskunnallis-taiteellinen projekti on uudenlainen avaus Lapin taiteilijaseuralle, mutta erityisen ajankohtainen juuri nyt: kun galleria Napassa avautuu kesällä 2021 projektin tuloksia esittelevä näyttely, on kulunut 80 vuotta jatkosodan ja niin kutsutun Lapin saksalaisajan alkamisesta.

Lisätietoja: Savu Korteniemi

Vastaa