Kaikki uutiset

Tuki Koneen säätiöltä

Koneen säätiö on myöntänyt Lapin taiteilijaseuralle 100 000 euroa erityisrahoitusta, jonka tavoitteena on taata kestävät ja pitkäjänteiset toiminnan puitteet näkemyksellisille ja taiteenalojaan uudistaville toimijoille. Koneen säätiö on valinnut rahoitettavat yhteisöt asiantuntija-arvioiden avulla ilman julkista rahoitushakua. Säätiö tunnisti eri puolilla Suomea sinnikkäästi ja kunnianhimoisesti työskenteleviä ryhmiä, joiden työskentelyolosuhteiden vahvistaminen hyödyttää laajemminkin alan freelancereita työtilaisuuksina.

Lapin taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtaja Maria Huhmarniemi kuvaa rahoitusta todella merkitykselliseksi:

– Meidän kuvataide on uudistuvaa ja ajassa kiinni olevaa. Seuran taiteilijat ja taiteilijakuraattorit tekevät työtä kunnianhimoisesti. Haasteet liittyvät muun muassa pitkiin etäisyyksiin ja alueellisen, kaupallisen taidemaailman pienuuteen. Tuki mahdollistaa toiminnan kehittymisen ja jatkumisen vakaasti.

Lapin taiteilijaseura käyttää avustusta näyttelyhankkeiden osarahoituksiin, galleristi-tuottajan palkkakustannuksiin ja taiteilijoiden näyttelykorvauksiin neljän vuoden aikana.

Kuva: Marko Junttila 2021, Wiping the Ice Cream Off Your Face -näyttely, Galleria Valo

Vastaa