Kaikki uutiset

Kolpeneen seinämaalausprojektin taiteilijavalinta

Tiedote Kolpeneen seinämaalausprojektin taiteilijavalinnasta

Lapin taiteilijaseura ry:lle myönnettiin Suomen Kulttuurirahastosta hankeapuraha osallistavaan, hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään taiteelliseen työskentelyyn monivammaisten, heidän omaistensa ja hoitohenkilökunnan kanssa. Hanke toteutetaan Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymän tuki- ja osaamiskeskuksessa Rovaniemellä.

Lapin taiteilijaseura haki jäsentaiteilijaa syksyllä elokuun alusta alkavan seinämaalausprojektin toteuttajaksi. Valituksi tuli korkeatasoisten hakemusten joukosta taiteen maisteri Juha Mytkäniemi. Hän on myös opinnoissaan suorittanut erityispedagogiikan sekä erityiskuvataidekasvatuksen kurssit. Mytkäniemellä on monipuolinen kokemus taiteilijana, tuottajana, ohjaajana ja opettajana. Hänen tietotaito-osaamisensa vahvuuksiin sisältyvät pitkällinen kokemus useista yhteisöllisesti suunnitelluista ja toteutetuista seinämaalausprojekteista erilaisten ryhmien kanssa.

Seinämaalausprojektin osallistavalla taiteellisella työskentelyllä on tavoitteena innostaa monitarpeiset, heidän omaiset ja hoitohenkilökunta ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteistyössä taiteilijan kanssa yhteinen voimaannuttava ja hyvinvointia edistävä taideseinämaalaus. Taiteellisen toiminnan lähtökohtana on saada ikuistettua monitarpeisten muistoja ja haaveita kaikkien nähtäville kuvataiteen menetelmin. Valmistuttuaan lokakuun lopussa muistojen/haaveiden taideseinämaalausteos jää pysyväksi, julkiseksi tunnetaide-elämykseksi, vanhoille ja uusille asukkaille, heidän omaisilleen ja hoitohenkilökunnalle. Projektivastaavana toimii Mika Harjumaa.

kuva: Aku Winter
kuva: Aku Winter

Vastaa