Kaikki uutiset

Anu Pentik Lapin taiteilijaseuran kunniajäseneksi ja Lapin taiteilijaseura yhteistyöhön Rovaniemen teatterin kanssa

Lapin taiteilijaseuran hallitus päätti kutsua Anu Pentikin seuran kunniajäseneksi jo muutama vuosi sitten. Kunniajäsenyyden julkistaminen tapahtui 50-vuotistaiteilijajuhlavuottaan viettävän Anu Pentikin elämäntarinaan pohjautuvan näytelmän ensi-iltaan Rovaniemen teatterissa. Samassa tilaisuudessa avattiin teatterin ala-aulassa myös Anu Pentikin keramiikkanäyttely sekä Paula Suomisen näyttely Luonnonvalossa.

Posiolaisen Paula Suomisen Luonnonvalossa-näyttely on Lapin taiteilijaseuran ja Rovaniemen teatterin yhteistyön avausnäyttely. Paula Suomisen näyttelyitä on vuosien varrella ollut esillä Pentikin tiloissa Posiolla ja Suomisen teos, Kesän Valo, on saatavilla Pentikin kuosina. Myös jatkossa teatterin alakerran päätyseinällä nähdään Lapin taiteilijaseuran näyttelyitä, jotka temaattisesti liittyvät teatterin ohjelmistoon. Marras-joulukuussa Jouko Alapartasen näyttely liittyy näytelmään Hirvimetsä ja vuoden 2022 ensimmäinen näyttely näytelmään Kuumia aaltoja Eliina Hurtigin teosten myötä. 

Kunniajäsenyydellä Lapin taiteilijaseura ilmaisee arvostuksensa Anu Pentikin taiteilijauralle ja kutsuu hänet lappilaiseen taiteilijayhteisöön. Yhteistyötä on tehty jo aikaisemmin vuonna 2014, jolloin yksi Hallaa-näyttelyn näyttelytiloista oli Galleria Pentik Posiolla. Vuonna 2015 Anu ja Topi Pentikäinen kunnostivat timisjärveläisen porotilan taiteen kodiksi, joka on tarjonnut residenssitiloja kuvanveistäjille ja keramiikkataiteilijoille. Residenssin ensimmäiset kutsutaiteilijat olivat eteläkorealainen Sungmi Ha ja Lapin taiteilijaseuran jäsen Essi Korva. Lapin taiteilijaseura toivoo yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Lapin taiteilijaseuran kunniajäseniä ovat seuran perustajajäsenet Kari Tuisku, Seppo Öfverström, Kari Huhtamo, Tuija Hautala-Hirvioja, Hilkka Liikkanen, Pekka Syväniemi ja Juhani Tuominen.

Teoskuva, Paula Suominen: Luonnonvalossa I 2021 öljy kankaalle koko 120 cm x 120 cm. Kuva: Paula Suominen

Kuvat: Petri Teppo, Studio Artica, 2021

Vastaa